Golf Q & A met Menno Pelk

 

Golf Q en A

In de Nederlandse golfwereld komen we zo veel interessante mensen tegen, allemaal golfers, allemaal golfliefhebbers. En we hebben mazzel, we kunnen aftrappen met Menno Pelk, Salesmanager & Master Fitter HONMA Golf. We stellen aan iedereen dezelfde 10 vragen:

Wie ben je?

Menno Pelk, 48 jaar, geboren in Amsterdam en opgegroeid in Landsmeer. Nu wonend in Oosterbeek en Amsterdam. Getrouwd met Minou die bij KLM werkt en zo de wereld verder ontdek samen.

Hoe lang golf je en hoe ben je begonnen?

Sinds 1986 geïnspireerd door mijn vader, destijds Hoofd Sport in Amsterdam-Noord, hij introduceerde golf in Amsterdam. Direct gefascineerd door de sport, de sfeer, en, de mogelijkheden mijn loopbaan hierin te ontwikkelen. Ik wist toen al dat golf mijn vehikel in het leven zou worden. Niet wetend hoe exact maar wel dat het golf zou worden, in alles. Mij eindscripties op de detailhandel school gingen allemaal over golf, mijn stage liep ik bij de PGCA Holland in Rijen (nu Jumbo Golf) en bezocht met de vertegenwoordiger alle golfwinkels in Nederland, mijn eerste stappen in de golfindustrie op mijn 16e.

Wat is je beste golfronde ooit, waar, wanneer, met wie en hoe?

3 onder Par, op het Rijk van Margraten in een PGA Holland wedstrijd. 5 birdies op rij in de eerste 9 holes, en 2 bogeys na de turn.

Wat doe je in de golf business en wat heb je allemaal al gedaan?

Ik werk sinds 1989 in de golf business. Momenteel onder andere als PGA professional op de Rosendaelsche Golfclub, een geweldige golfbaan en club. Op de club werk ik in ons team met John Boerdonk, Jan Dorrestein en onze fitnesscoach Tom Budding. Mijn specialisatie als putting coach maakt dat ik daar veel van mijn lessen geef op de green en in de PuttingWorks Studio aan leden en golfers uit heel het land op allerlei niveaus en leeftijden, van beginner tot European Tour, van 8 jaar tot 93.

Daarnaast ben ik als coach verbonden aan GolfTON, voor putt coaching. GolfTon de  opleiding van onze talenten en coaches die we begeleiden op bijna 10 locaties in Nederland.

Dit jaar ben ik na 12 jaar weer terug in de golfindustrie gekomen bij HONMA Golf. Na vorig jaar beter kennisgemaakt te hebben met dit 60 jaar oude golfmerk vol traditie en ambitie heb ik me gecommiteerdHONMA in Nederland te gaan opbouwen en ben nu druk bezig een representatief dealernetwerk op te zetten. Als Salesmanager en Master Clubfitter train ik onze klanten (clubfitters) en verzorg de private fittings voor onze exclusieve premium BERES golfclubs en topspelers op locatie.

De 10 jaar voordat ik professional werd was ik Salesmanager voor Titleist en Footjoy van 1997-2008 in Nederland. Daarvoor heb ik een proshop gerund in Amsterdam, ben ik greenkeeper geweest, heb ik in het clubhuis restaurant gewerkt en mijn start was als ballenraper, iets dat ik indien nodig nog steeds met veel lol doe als er bijgesprongen moet worden op drukke oefendagen op de club.

Wat is je favoriete Golfproduct, misschien eigen product?

De putter! De inspiratie en overtuiging putt-coach te worden kreeg ik tijdens mijn eerste bezoek aan de Scotty Cameron Studio in 2006. Ik zag het helemaal voor me, en, er zijn zoveel goeie swingcoaches dat ik mij ook als puttingcoach kan onderscheiden in de markt. Met de liefde voor Scotty Cameron staat er inmiddels een collectie van circa 30 limited putters in de gang thuis (ipv een plant in de gang). Mijn Scotty wordt binnenkort ingeruild voor een handgemaakte HONMA putter dus ik ben benieuwd…

 

Wat zit er in je tas?

 • Driver      HONMA TR20 460 10.5 Vizard 60-Stiff
 • Fairways HONMA XP-1 18gr Vizard 43 Stiff
 • Hybrids   HONMA XP-1 22gr Vizard 43 Stiff
 • Utility
 • Ijzers       HONMA TR20P- en TR20V- ijzers
 • Wedges  HONMA T-World Wedges
 • Chipper   Excuse me, das geen club he ? ?
 • Putter      Scotty Cameron Special Select custom-build 36”

 

 

Wat is de mooiste golfbaan die je gespeeld hebt, in binnen en of buitenland?

Een mooiste baan bestaat niet maar de mooiste die ik heb mogen spelen zijn

 • Fancourt Links, Zuid-Afrika
 • Waterville Golflinks, Ierland
 • Kingsbarns, Schotland

 

Wat is je mooiste golfbelevenis?

November 2019, Fancourt Links en gespeeld met 7 vrienden. Wat een golfbaan, daar draait het nog om golf op die baan, geen huizen, natuur, en golfholes, waanzinnig. Na de ronde met een koud biertje bij de 18e green naar huis bellend en vertellen hoe oogverblindend mooi de zonsondergang daar is en je zojuist een van de mooiste golfbanen op de wereld hebt mogen spelen met je vrienden. Rijkdom. 

 

Wat is je droom 4 bal om te spelen ( heden en verleden)?

Brad Faxon, inspirerende speler en mens, tegenwoordig ook vaker gevraagd als putting coach ook dus dat is wel 4 uur gespreksstof

Chis McGinley, vriend uit Oceanside CA, die ik ken sinds 1999. Golf Industry leader en General Manager bij HONMA Golf USA. Een inspirator en strateeg.

Anton Brouwer, een dierbare vriend die helemaal mesjogge is van golf en ik samen op de wereld al mooie rondes heb kunnen spelen. De voorpret op deze denkbeeldige ronde voor hem maakt het nu al een mooie ronde voor mij. Wie weet spelen we hem eens, dan laat ik het je weten…

 

Wat zou je de GolfWorks Tribe mee willen geven?

Golf is groter dan de sport, het is een way of life. Buiten sporten, mensen ontmoeten, de mooiste plekker op de wereld aan je voeten, dichtbij en ver weg. Speel golf met vrienden, je kinderen, leer nieuwe golfers kennen, introduceer nieuwe golfers aan jouw passie en geniet. Kijk om je heen waar je bent in de baan als het even niet lukt en voel je dan juist bevoorrecht.

Speel met clubs die bij jou passen, elke club in je tas moet bijdragen aan je score, doet ie dat niet, laat hem weg tot hij dat wel doet en speel ondertussen met clubs van goede kwaliteit voor jou. Koop je spullen bij een gerenommeerde winkel als The Country Golf Shop en laat je adviseren. Golf(clubs) hoeft niet duur te zijn als je de juiste spullen in je tas hebt, dan is je spelplezier onbetaalbaar…..

Enjoy Golf en Discover HONMA

Kijk op Menno's website

www.honmagolf.com

www.rosendaelsche.nl

@PuttingWorks

www.golfton.nl

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top