Golf Q & A met Mart Karsenbarg

In de Nederlandse golfwereld komen we zo veel interessante mensen tegen, allemaal golfers, allemaal golfliefhebbers. Deze keer Mart Karsenbarg, amateurgolfer (nog wel) en innovator. Mart is de bedenker en maker van de T-smart producten . We stellen aan iedereen dezelfde 10 vragen:

Wie ben je?

-Mijn naam is Mart Karsenbarg negentien jaar, geboren in Groningen en woonachtig in Hoogezand.

Hoe lang golf je en hoe ben je begonnen?

-Ik golf geloof ik al sinds dat ik kan lopen. Mijn ouders speelde beiden golf in Duitsland en ik ging altijd mee in de kinderwagen met een klein golfclubje van plastic. Golflessen volgde spelenderwijs wat uiteindelijk resulteert in dat ik nu al 9 jaar fanatiek golf speel en de wereld af reis om wedstrijden te spelen.

Wat is je beste golfronde ooit, waar wanneer met wie en hoe?

-Mijn beste golf ronde was tijdens de Faldo Series Grand Final in All Ain in de Verenigde Arabische Emiraten. Ik speelde tot de 17 hole een foutloze ronde met 6 birdies en 10 parren. Helaas maakte ik twee fouten op de 17 (par 3) waar ik een 6 maakte. gelukkig eindigde ik met een goede birdie op de 18e hole om een ronde van -4 neer te zetten. Deze score was goed voor de 3e plek.

Wat doe je in de golf business en wat heb je allemaal al gedaan?

-Naast mijn passie voor golf heb ik een passie voor ontwerpen en ondernemen. In 2019 ben ik mijn eigen bedrijf T-Smart gestart. Vanuit T-Smart bied ik diverse trainingstools aan voor het putten en op maat gemaakte golf gerelateerde producten, zoals shafthouders.

Wat is je favoriete Golfproduct, eigen product?

-Uiteraard zijn de T-Smart putting tools mijn favoriete golf producten maar ik ben ook groot fan van Trackman en Capto putting welke ik wekelijks gebruik.

Wat zit er in je tas?

  • Driver Ping G400 Shaft project X HZRDUS 72 grap 6.0
  • Fairways Ping G30 Ping shaft X Stiff
  • Ijzers  Ping Iblade Shafts KBS tour C-taper 120 S
  • Wedges Ping Glide 3.0 Shafts KBS tour C-taper 120 S
  • Putter Odyssey O-Works Wide
  • Wat is de mooiste baan die je gespeeld hebt, binnen en of buitenland?

-De mooiste baan, kwalitatief en optisch gezien, is de Jumeirah Course in Dubai. Op deze baan wordt jaarlijks de finale van de Race to Dubai gespeeld. Ik heb de baan in topconditie mogen spelen net een aantal dagen na dit evenement. Werkelijk een fantastische ervaring!

Wat is je mooiste golfbelevenis?

-Ik heb al vele mooie golf belevenissen mee mogen maken. Daarvan zal mijn eerste golfervaring in Mexico, Zuid-Amerika door de nieuwe cultuur en de mooie natuur mij altijd bij blijven. Op uitnodiging heb ik daar deel mogen nemen aan een Global Junior Golf tour op golfbaan The Tinto in Cancun.

Wat is je droom 4 bal om te spelen ( heden en verleden)?

-Ik zou, als ik de luxe had om te kiezen, enorm graag een 4 bal vormen met Tiger Woods, Rory Mclloy en Henrik Stenson.

Wat zou je de GolfWorks Tribe mee willen geven?

-Golf is een lastig spelletje maar kan o zo leuk zijn! Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk als het gaat om materiaal. Besteed eens tijd om uit te zoeken welke materialen jou kunnen helpen om een betere golfer te worden. Denk aan trainingstools die je spel kunnen verbeteren of een nieuwe set ijzers.               Hoe beter het spel hoe meer plezier!

Mart Karsenbarg 2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top