Het op één na belangrijkste bij een ijzer fitting

Het op één na belangrijkste van een ijzer fitting, we weten al wat het belangrijkste is.

Je hebt je nieuwe ijzers gekozen. Ze zijn voor je op maat gemaakt. Je kunt ze ophalen en de clubs gaan mee naar huis. En dan? Je gaat er lekker mee spelen natuurlijk, maar weet je nu of ze helemaal goed zijn?

TrackMan controle

Deze week hebben we weer een paar controle-sessies gedaan met klanten. Wat betekent dat? Bij ieder uitlevering vragen we de speler na een aantal keren spelen, trainen of oefenen met de clubs terug te komen. Helaas doet niet iedereen dat maar het is het op één na belangrijkste van een ijzer fitting.

We controleren of de lof en lie van de clubs goed zijn. Buiten op de drivingrange kijken we of de balvlucht beantwoord aan de verwachtingen, hoogte, richting en afstand. Bovendien zien of het allemaal goed verloopt op de TrackMan Optimizer. Belangrijk zijn ook de afstandsverschillen van club naar club, Dan pas weten we of de set juist is afgesteld voor deze specifieke golfer.

Een goed voorbeeld is deze golfer die enkele weken geleden zijn nieuwe Titleist T-100 ijzers heeft gekregen.

Pitching wedge

PW
Waar kijken we naar?
  • Rendement: 1.25
  • Balvlucht Afstand (Carry Distance): 123 meter
  • Daalhoek: 52,4 graden

Rendement: Balsnelheid/ Clubsnelheid met 1.25 een mooie waarde.                           Balvlucht Afstand (Carry Distance) 123 meter is ook heel goed.                 Daalhoek van 52,4 graden is echt heel goed, dat betekent een groot stop vermogen.

(Zie ook de PGA Tour en LPGATour Gemiddelden).

9 ijzer

9 ijzer

7 ijzer

7 ijzer

5 ijzer

5 ijzer

Tabel 1

clubclub snelheid mphBalsnelheid mphrendementBalvlucht afstand metersdaalhoek graden
PW80,8100,91,25123,352,4
9 ijzer81,7104,81,28125,450,7
7 ijzer83,5115,81,39145,747,5
5 ijzer86,7121,51,4165,741

 

Wat valt op in de tabel?

De balsnelheid  is voor de pitching wedge hoog in verhouding tot de rest. De balvlucht afstand is ook wat groot. De lofts van 9 en PW hebben we wat beter afgesteld. En nee we hebben niet alle ijzers aangepast op de pitching wedge maar juist andersom.

Een dergelijke controle sessie duurt ongeveer 30 minuten. De speler heeft inzicht in zijn of haar afstanden krijgt een rapportje in per e-mail en weet wat hij of zij mag verwachten van elke club. Heb jij deze controle sessie van je ijzerset  al eens  gedaan buiten, op een drivingrange met een TrackMan? Stuur een e-mail voor een afspraak en we kijken er samen naar.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top