20ste Alfred Dunhill Links Championship pas in 2021

Een feest van puur Links golf zou gespeeld worden van 1 -4 oktober over de Old Course in St Andrews, de Chapionship Course op Carnoustie en Kingsbarns. Dit jaar zou het de 20 ste editie zijn geweest.

Deze 20ste editie is nu verplaatst naar 30 september tot en met 3 oktober 2021.Een woordvoerder van de organiserende organisatie zei: “ Het is een grote teleurstelling voor ons allemaal, golfliefhebbers en liefhebbers van Links golf maar ook voor de vrijwilligers. Alfred Dunhill draagt golf in de “Home of Golf” en in Schotland al 35 jaar een warm hart toe, in eerste instantie met de Dunhill Cup en nu met de Alfred Dunhill Links Championship.

We zijn het helemaal eens met de Schotse regering in hun duidelijke reactie op de Pandemie. We willen hun inspanningen niet ondermijnen of de oorzaak zijn van een onnodig risico voor de gemeenschap die ons zo hartelijk verwelkomd. Vooral ook vanwege het feit dat het een zo internationaal evenement is met veel deelnemende amateurs was dit het enige besluit dat we konden nemen.

Het formaat en de complexiteit van het Alfred Dunhill Championship dat wordt gespeeld over drie verschillende banen met 168 professionals en 168 amateurs zou zeer moeilijk veilig hebben kunnen plaatsvinden binnen de richtlijnen.

Daarom hebben we helaas het besluit moeten nemen om het 20 ste Alfred Dunhill Links Championship te verplaatsen naar volgend jaar.

We hebben in samenwerking met de Schotse autoriteiten en de Europese Tour ons best gedaan om het te laten plaats vinden. We zijn de staff van de drie fantastische banen zeer dankbaar. We spreken ook onze bewondering uit naar de Europese Tour hoe zij in deze tijden de wedstrijden weer organiseren.”

Het Alfred Dunhill Chapionship bestaat uit twee verschillende toernooien; een individueel professioneel toernooi en een voor teams van een professional en een amateur. Dit geeft een unieke sfeer aan het evenement.

Het Alfred Dunhill Chapionship wordt jaarlijks gespeeld sinds 2001 over drie van de mooiste en meest historische banen: The Old Course at St Andrews, The Championship Course at Carnoustie en Kingsbarns Golf Links.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top