Titleist model test (2)

Heb je je ooit afgevraagd wat de verschillen nu zijn tussen al die verschillende categorieën golfclubs? Wat is het verschil tussen blades, cavity backs, players ijzers, players distance ijzers, game Improvers en super game improvers? Wij willen het graag weten. Kortom tijd voor een test. Zo begonnen we de tekst bij de eerste Titleist model test. We kregen vragen of de uitslag nu voor iedereen gelijk zou zijn. Nee gelukkig niet.

We hebben dus nog maar een tweede test gedaan. Deze keer werden we geholpen door Koen Hazekamp. Nogmaals dank Koen! Koen is één van de betere (jeugd)spelers op de DGCC in Assen. Zelf heeft hij nog de originele Titleist AP 2 ijzers in de tas. Niet alleen waren we nieuwsgierig naar de prestaties van Koen maar ook van deze ijzers ten opzichte van de meest moderne uitvoeringen van ijzers binnen het Titleist programma.

De test:

Met elk model zijn er 15 tal ballen geslagen en zoals altijd hebben we in de resultaten  de 5 schoten die het meest afweken van de middelste verwijderd. In de resultaten vooral aandacht voor: clubsnelheid, balsnelheid, lanceerhoek, spinratio, balvlucht afstand, daalhoek en totaal afstand.

 

Impact AP 2 origineel

Impact locatie

Je kunt hier zien dat Koen een goede balls triker is. de patroontjes op de andere ijzers (klik op de afbeelding voor een uitvergoting) laten een beetje hetzelfde beeld zien. Geen reden om aan te nemen dat het model voor Koen een groot probleem zou zijn.Ook de clubsnelhied is niet een belangrijke factor, die zijn grotendeels gelijk aan elkaar.

Dispersion AP 2 origineel

Dispersie patroon

Dispersie patroon van de slagen met de eigen clubs is helemaal niet slecht. Beetje links maar dat is een slagvlak issue. De 620 MB dispersie is duidelijk minder goed, niet de juiste club voor een speler als Koen. De T-100 duidelijk ook niet De T-200 is zoveel beter! Het verschil tussen T200 en T-300 is geen reden om de T-300 te kiezen voor Koen.

optimizer Ap 2 origineel

Optimizer getallen

De Optimizer laat zien wat de beste club zou zijn voor spelers als Koen. De T200 en T-300 zijn veruit beter dan de andere modellen. Voorkeur gaat het dan bepalen. Welk ijzer gaan we dan kiezen? Rictingspreiding is gelijkwaardig, de afstand ook.

Koen heeft echter een duidelijke voorkeur kwa balvlucht en gevoel. De T-200.

optimizer T200
Dispersion T 200 AMT Black
Impact T200

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top