SuperSpeed Training stokken

SuperSpeed Clubsnelheid Challenge

Soms ga je een challenge aan waar je zeker van weet dat het je gaat lukken… maar net zo vaak weet je dat niet!  In dit geval is de challenge meer clubsnelheid. Nee, geen DeChambeau project, ben zwaar genoeg. Op zoek naar meer afstand dus op zoek naar meer balsnelheid en meer clubsnelheid. Het doel is om gemiddeld boven de 100 mph clubsnelheid uit te komen en meer dan 150 mph balsnelheid te hebben. Een paar jaar geleden was dat niet een probleem maar helaas…

Om een dergelijke challenge te winnen ga je op zoek naar veranderingen die je beter maken. Dan kom je al heel snel op de Super Speed methode.  Zij noemen het Overspeed training en dat bestaat al 5 jaar. Meer dan 500 professionele golfers en meer dan 100.000 amateurs gebruiken het.

speedstick

Hoe werkt het?

OverSpeed Training is een manier van trainen van  spieren en brein naar een hogere snelheid. Je leert sneller te bewegen door gewenning aan snelheid. Denk terug aan je eerste rijles op de snelweg, misschien was 100 km/uur toen best snel… Ik kan me voorstellen dat je daarna weleens harder hebt gereden zonder het spannend te vinden.

SuperSpeed verkoopt je drie training stokken. Eén is 20% lichter dan een driver, één is 10% lichter dan je driver en de derde is 5% zwaarder dan je driver. Op de SuperSpeed website vindt je de training protocollen; je swingt elke training stok met een zo hoog mogelijke snelheid en presto je clubsnelheid wordt hoger. Volgens SuperSpeed heb je na de eerste sessie al 5% meer clubsnelheid, zij noemen dat de “Sprong”

Level1_9b06c13d-9360-457c-bee4-20ad268aa2c4

TOVENARIJ OF ECHT?

Helaas is het niet zo eenvoudig als het klinkt, denk nu niet dat je een Bryson wordt in één sessie. De 5% “sprong” is weer weg na ongeveer 30 minuten. Je moet 6 tot 8 weken lang, 3 keer per week trainen voor jee een blijvend resultaat ziet. Dat heet bij SuperSpeed de “normalisatie” periode. Wordt je swing er beter van? Nee daar heb je een swing coach voor nodig. Maar ook niet slechter, op zoek naar meer csnelheid kun je niet anders dan efficiënter bewegen. Dat is iets dat elke sporter kan beamen. Wanneer je de “normalisatie” periode is bereikt krijg je te maken met een clubsnelheid-plafond. Na ongeveer 60 tot 90 dagen, ja zo lang duurt dat, krijg je de volgende 5% clubsnelheid sprong en inderdaad weer een plafond. Volgens SuperSpeed kun je dit blijven herhalen met steeds meer tijd tussen de sprongen.

trainingperiode

HET OVERSPEED REGIME 

OverSpeed Training maakt je niet sterker, het is een training van je brein met fysieke voordelen. Je raakt gewend aan meer clubsnelheid, zonder dat je brein op de rem gaat uit angst voor pijn of blessures. Je bewijst jezelf dat je sneller kunt bewegen dan je zou verwachten. Dat maakt het anders dan fitness training of swing training. Het gaat ook niet om het aantal herhalingen maar meer om de intensiteit waarmee je de beweging maakt. Na een korte warming up duurt elke sessie ook maar een minuut of 7 a 8. En meer is zeker niet beter.

 

Afbeelding1

Het schema bestaat uit drie sessies per week met één dag rust tussen de trainingen. Het wordt niet beter van vaker volgens SuperSpeed. Tja en na dit alles zit er niets anders op dan er mee aan het werk. Op naar meer clubsnelheid. Een challenge verliezen is tenslotte veel erger dan het winnen leuk is.

Meer over extra clubsnelheid:

JumboMax grips

AutoFlex shaft

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top