Titleist TSi drivers en fairway houten

De nieuwe Titleist TSi drivers en fairway houten zijn er bijna!. Er waren natuurlijk al wat geruchten dat ze zouden komen maar nu staan ze op de lijst van clubs waar we mee mogen spelen. Goed gekeurd door de R.&A. en de USGA. De platjes hieronder komen van de lijst

De Titleist TS lijn was vanaf het begin zeer succesvol. Geen verrassing dat de nieuwe modellen erop voortborduren. De TSi2 en TSi3 zijn de twee modellen die eind 2020 geïntroduceerd worden, zowel drivers als fairwayhouten. Beide modellen zullen lijken op de voorgangers TS2 en TS3 kwa eigenschappen. We hebben al contact gehad met Titleist en verwachten ze ieder moment live te mogen zien. Maar officieel is het nog niet. We zijn zeer benieuwd naar de verschillen met de vorige serie.

 

Titleist TSi Serie technologie

Niks is zeker. Omdat we alleen de onderkant van de clubhoofden zien maar sommige aannames kunnenw e wel maken over de nieuwe producten. Wat blijft is de Titleist surefit Hosel en de bijbehorende shafttip adaptor.

Titleist TSi2 Driver

 

titleist-tsi2-driver

De Titleist TS2 was dė driver voor de golfer met een swing en balcontact dat voor gemiddeld tot weinig backspin zorgt en de TSi2 lijkt ook voor deze spelers de beste keuze uit het programma. Waarom denken we dat? Op de foto’s van de USGA lijst lijkt er veel massa laag en in het midden van de zool te zitten. Waarschijnlijk is de bovenkant van het clubhoofd licht en/of heel stijf. Allemaal om de club een hoger Moment of Inertia (MOI) te geven.

Zou de “i” in “TSi” voor “improved” staan? Zou zomaar kunnen. Het slagvlak is ook anders, hulp bij minder goed geraakte ballen in de vorm van balsnelheid. De “i” zou ook voor “intelligent” kunnen staan als in kunstmatige intelligentie. Gezien het geringe succes van anderen die daar de nadruk op gelegd hebben is dat niet zo waarschijnlijk. (Callaway)

TSi2 Fairwayhouten

Titleist-USGA-TSi2-fairway

De TSi2 fairwayhouten hebben ook veel massa achterin het clubhoofd endat is ook laag geplaatst net als in de TSi2 driver. Omdat de ontwikkeling van fairwayhouten net zo hard gaat als die van de driver zal hier ook vast en zeker een vernieuwd slagvlak in zitten. Waarschijnlijk gecombineerd met een lichter frame. Zoals ook al in de TS2 serie zien we hier ook het ARC (Active Recoil Channel) dat de golfer red wanneer de bal laag op het slagvlak geraakt wordt. De Titleist Surefit Hosel lijkt ook hier onveranderd.

Titleist TSi3 Driver

Titleist-TSi3-driver-usga-LH

De TSi3 driver heeft het grootste nieuws, met een verschuifbaar gewicht achter op het clubhoofd. De TS3 uit 2018 heeft ook een verplaatsbaar gewicht maar dat zit intern in het clubhoofd. Het doel is natuurlijk meer kunnen finetunen van balvluchthoogte en sinratio met een verplaatsbaar zwaartepunt.

De TSi3 gaat duidelijk een stap verder door het gewicht op de achterkant (lees buitenkant) van het clubhoofd te verplaatsen. Meer verstelbaarheid en een hoger MOI is het resultaat. Dat hebben we eerder gezien bij de nieuwe drivers van Cobra, Taylor Made en ook bij de nieuwe Ping G425.

Er is een reden voor het feit dat bijna alle clubdesigners dezelfde oplossingen gebruiken: De beschikbare technologie en productie methoden. Je ziet het ook bij auto’s de meeste electrische auto’s hebben ook vergelijkbare eigenschappen en vaak hetzelfde uiterlijk.

Zoals ook al genoemd bij de TSi 2 denk ik dat we gewichtsbesparingen kunnen verwachten in veel onderdelen van het TSi3 clubhoofd. Ook hier weer allemaal voor meer stabiliteit

Als laatste de vorm van het clubhoofd, vergeleken met de TS3  uit 2018 lijkt het kleiner van voor naar achter en van teen naar hiel. Een beetje van de TS3 en eenbeetje van de TS 4 gecombineerd in één. Dat zou kunnen betekenen dat er geen TSi4 gaat koemen… Tenminste als de spinratio in de TSi3 laag genoeg blijkt te zijn.

Titleist TSi3 Fairwayhouten

 

titleist-tsi3-fairway-wood

De plaatjes laten duidelijk een fairwayhout zien met een compact clubhoofd en een aanpasbaar gewicht ver voorin. De lanceerhoek en de spin zullen vast en zeker goed instelbaar zijn. Het gewicht lijkt groot, een reden om aan te nemen dat ook hier aan gewichtsbesparing is gedaan in de rest van het clubhoofd. Dat is  eigenlijk net als in de andere modellen. Moderne fairway houten gaan ver, heel ver. Als Titleist een manier heeft gevonden om de nieuwe verder en rechter te laten vliegen lijkt dit een winnaar te gaan worden Zeker gezien het succes van TS2 en TS3 fairwayhouten. Ook de TSi 3 heeft de ARC gekregen voor wat hulp bij laag op het slagvlak geraakte ballen.

TITLEIST TSi1 AND TSi4 DRIVERS?

Iedreen die een beetje oplet mist twee modellen. de TS1 en TS4 opvolgers. Er wordt niet gesproken over een korte termijn introductie van de TSi1 of TSi4. Betekent natuurlijk niet dat het niet gaat gebeuren...  Hoewel de TSi4 minder waarschijnlijk lijkt dan de TSi1, deze wordt weinig op de PGA Tour gebruikt en in de winkel verkoop is het ook verwaarloosbaar.

TSi2 en TSi3 Lofts die we verwachten:

TSi2: 13.5, 15, 16.5, 18, 21 in RH and LH
TSi3: 13.5, 15, 16.5, 18 (RH)
13.5, 15, 16.5 LH

De US Open wordt het eerste toernooi met de nieuwe Titleist TSi driver en fairwayhouten in het spel. Wij verwachten dat de clubs in Oktober leverbaar zullen worden.

Maar dan niet op de Ping manier, nu laten zien en dan pas leveren in 20121. Er is vast genoeg Covid discussie geweest bij Titleist. Zullen we wel of zullen we niet

Wil jij als eerste kennis maken met de nieuwe Titleist TSi lijn wanneer die beschikbaar komt? Meld je aan !

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top