Titleist Tour Speed

Geheel nieuwe Titleist Tour Speed Golfbal borduurt voort op EXP.01

Wanneer je de maker van de the # 1 ball in golf bent zou het o zo makkelijk zijn om rustig aan te doen en op je lauweren te rusten. Maar de techneuten van Titleist doen dat niet. Integendeel, er wordt continue gezocht naar innovatie. Met maar één doel: het zorgen voor meer performance voor golfers van elk niveau. Vandaag introduceert Titleist de geheel nieuwe Titleist Tour Speed golf bal.

De nieuwe Titleist Tour Speed golf bal in detail

Hoewel de Tour Speed nieuw is kennen veel golfers het prototype dat geleid heeft tot de Tour Speed: de EXP•01. Deze is uitgebreid getest door Titleist en wel op een nieuwe schaal die we van Titleist nog niet kenden. Het test proces heeft feedback verzameld van amateur golfers van elk niveau. Het ontwerp team heeft daarnaast ook nog tests gedaan op Titleist’s Manchester Lane R&D faciliteit en dat heeft geleid tot dit eind product.

“Elke nieuwe Titleist golf bal moet onze strenge machinale tests en speler tests doorstaan om door de R&D fase te komen.” Zegt Scott Cooper, leidinggevende van het Titleist Golf Bal R&D team voor de ontwikkeling van de Tour Speed golfbal.

Er wordt al Jaren gewerkt aan de Tour Speed. De EXP•01 werd pas 10 maanden geleden geintroduceerd. Titleist heeft lang gewerkt aan een nieuwe thermoplastische Urethane schil voor de bal. Het doel De snelste bal op de markt maken in dit segment! Het is niet alleen zo dat het materiaal voor de cover nieuw is maar voor het productieproces hebben ze zelfs de fabriek met de helft moeten uitbreiden. Dat is pas overtuigd zijn van de toekomst van een dergelijk product.

“Onze team van wetenschappers en ontwerpers hebben echt al het nodige gedaan bij de ontwikkeling van de Tour Speed bal. Ze hebben veel verschillende formules voor de kern van de bal geprobeerd en bijna net zoveel Aerodynamische dimple patronen. Honderden samenstellingenan schil materiaal. Er is veel tijd en geld geinvesteerd in  nieuwe technologie en zelfs een grote uitbreiding van onze fabriek.”Michael Mahoney, Vice President, Titleist Golf Bal Marketing.

Maar nu over de prestaties

De Titleist Tour Speed is een driedelige bal met een thermoplastische urethane (TPU) schil. Ontworpen voor veel afstand en stopvermogen op de green. Titleist zegt dat een gegoten tweedelige schil zoals bij de Pro V1 het beste is voor korte spel controle.TPU geeft meer afstand en precisie in het scorend vermogen met behoud van een goed gevoel in de bal. De bal heeft 346 dimples voor een lage vlucht die minder door de wind beinvloed worden zal.

Verkrijgbaar vanaf begin September, de prijs is nog niet bekend.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top