Titleist heeft nieuwe CNCPT ijzers

TITLEIST CNCPT IJZERS IN HET KORT

  • Titleist introduceert twee nieuwe CNCPT ijzer modellen (CP-03 en CP-04).
  • Beide hebben een Super Metal “L” slagvlak en wolfraam in het clubhoofd.
  • De verkoopprijs is 549 euro per ijzer.

Titleist CNCPT ijzers

Wat de Titleist CNCPT ijzers zo uniek maakt is: Het is een platform voor experimenten met nieuwe materialen, technologieën en productie technieken. De gedachte is innovatief te zijn zonder de barrières van kosten mee te laten spelen. Het design team uitdagen om dingen te bedenken en te maken zonder dat de verkoopprijs een beperkende factor is. Kort gezegd het ontwerpteam mag heel gek doen en het product kost wat het kost. .. In dit geval 549 euro per ijzer. En haal maar weer adem.

De vorige generatie Titleist CNCPT ijzers (CP-01 en CP-02) is van 2019. Daarmee kun je zien dat het niet volgens een vast schema gaat zoals de andere Titleist producten. De golfclubs marketing directeur van Titleist, Josh Talge zegt hierover:” Wanneer de ideën op zijn stoppen we met het maken van CNCPT producten”.

De voordelen van de CNCPT lijn zijn er niet alleen voor diegene die de CNCPT ijzers aanschaffen, het duurt altijd even maar de innovaties komen natuurlijk ook in de andere producten terecht. Titleist’s C16 ijzers hebben ons uiteindelijk de AP3 ijzers gegeven. En het Surefit CG gewichts systeem (TS3 houtenen hybrides) komt van C16 driver. En voor de nieuwe TSi driver wordt de technologie gebruikt die is ontwikkeld voor de bovenkant van de C16.

HET CNCPT VERSCHIL

Afgezien van het prijskaartje komt het nieuws neer op nieuwe materialen en een verschuiving van de modelnamen. Straks gaan we de materialen bespreken maar de volgorde van model namen is nu net als bij de T-serie, hoe groter het nummer van de CNCPT ijzers hoe groter het chassis van het clubhoofd.

TITLEIST CNCPT CP-02

Aan de CNCPT-02 is er niks nieuws, geen update, geen verandering maar ze verdwijnen ook niet. Het verhaal van de CNPT-02 is superieure prestaties in het formaat van een klassiek blad. De afmetingen zijn kleiner of gelijk aan de MB en CB modellen. Wij kennen een gebruiker die er heel blij mee is.

TITLEIST CNCPT CP-03

CP-03 heeft een profiel en vorm tussen de CP-02 en de nu niet meer leverbare CNCPT-01 (de CP-04 is de vervanger). Titleist zegt dat deze ijzers een verbluffende balans hebben tussen power en controle. CNCPT technologie en prestaties in een ijzer ter grote van een T-100, kwa vorm kon dit wel eens de meest populaire worden. Net als bij de andere Titleist CNCPT irons heeft de CP-03 een holle constructie en veel Wolfraam (Tungsten).

Volgens Titleist is er 104 gram gemiddeld per ijzer toegepast. Lekker belangrijk denk je misschien maar Wolfraam is zwaar en het is dus dè manier om gewicht te plaatsen waar je het hard nodig hebt in een ijzer. Net als zo vaak is het hier laag en diep geplaats voor een hoge balvlucht en stopvermogen op de greens ondanks de loft keuzes.

Titleist-CNCPT-Irons-2

SUPER METAAL "L-SLAGVLAK" TECHNOLOGIE

Een groot deel van de balsnelheid met CNCPT’ ijzers komt uit het exotische materiaal van het slagvlak. Titleist noemt het Super Metal. Het is hetzelfde materiaal dat ook is gebruikt voor de slagvlakken van de CP-01 en CP-02. Helaas wil Titleist nog steeds niet zeggen wat het precies is. Maar als de patenten, octrooien en andere beschermings maatregelen zijn uitgewerkt horen we er vast meer over. Het enige wat Titleist er nu over kwijt wil is dat het erg zeldzaam is, ongelofelijk sterk en alleen te koop is in hele grote hoeveelheden. Het is erg duur en meer dan vijf keer zo sterk als 1025 stainless steel wat normaal gebruikt wordt in forged ijzers. Bovendien is het 1,7 keer zo sterk als 17-4 staal wat gebruikt wordt voor gegoten clubs.

Wat het ook precies is, Titleist kan een dunner slagvlak toepassen met dit material dan met het meer doorsnee materiaal. De extra balsnelheid van een slagvlak van dit materiaal gecombineerd met Wolfraam maakt de ijzers met weinig loft 31° voor een 7 ijzer en 43° voor een pitching wedge toch heel speelbaar.

Cosmetisch is de CP-03 een echt premium Ijzer en voor zo ver dat kan met een stuk metaal heeft de club sex appeal. De bedoeling is om de top positie in te nemen op de markt. De looks van een Tour ijzer met de eigenschappen van een game-improvement club. Voor veel golfers is dat “precies goed”

TITLEIST CNCPT CP-04

De CP-04 is de opvolger van de CP-01. Het is het meest gebruiksvriendelijke Ijzer in de CNCPT serie. Het is niet een groot Ijzer, een beetje tussen de T200 en T300 in. Net iets groter dan een players’s afstand Ijzer maar zeker kleiner dan een echt Game Improvement model.

Net als bij de CP-02 en de CP-03 is er een L-vormig slagvlak van Super Metal. En ook is er het nodige wolfraam verwerkt, minder dan bij de andere modellen omdat de grote zool ook al zorgt voor een verlaging van het zwaartepunt.

Titleist-CNCPT-Irons-3-1

In vergelijk met de CP-03 zijn de lofts van de CP-04 nog een beetje sterker. Een 7 ijzer van 30° en de pitchingwedge heeft 43°. Volgend Titleist is dit de beste combinatie van balsnelheid en verbeterde precisie. Smaken verschillen maar wij vinden dat door de zwarte delen achter op het clubhoofd de CP-04 niet het premium uiterlijk heeft van de andere CNCPT ijzers.

TITLEIST CNCPT SERIES VERGELEKEN

Zoals eerder gezegd heeft Titleist de modelnamen slimmer gedaan, hoe hoger het nummer hoe groter het ijzer en hoe minder loft.

Ijzer voor ijzer heeft de CP-03 minder loft (1°) dan de CP-02. De  CP-04 is weer een graad sterker dan de CP-03 behalve bij de pitcing wedge deze zijn beide 43°.

Dit maakt het gemakkelijker om te mixen en matchen tussen de verschillende modellen iets wat niet erg logisch was bij de vorige CNCPT serie.

WAAR ZIJN ZE VERKRIJGBAAR

Eh met een stuksprijs van 549 euro kan iedereen bedenken dat ze niet overall te koop zullen zijn. Bij de vorige CNCPT modellen kon je een speciale fitting aanvragen op “The International” Waarschijnlijk kiest Titleist weer voor een dergelijke oplossing. Heb je belangstelling stuur ons een email.

Meer weten? Titleist.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top