TaylorMade P770 ijzers: Afstand en Precisie opnieuw gedefinieerd

De nieuwe 2020 TaylorMade P770 ijzers zijn er en daarmee blijkt maar weer eens dat elke club in de tas een eigen doel heeft.

 

Een driver is gemaakt om zo ver mogelijk te gaan, wedges zijn veelzijdige precisie instrumenten en ijzers zijn gemaakt voor beide. De nieuwe P770 ijzers van Taylor Made combineren de afstand van de zeer populaire P790 met de precisie van een gemiddeld “players iron”. Afstand en controle zoals nog niet eerder in een Taylor Made ijzer.

TaylorMade P770 irons: Het verhaal erachter

Het verhaal over het onstaan van P770  begint met twee clubs, de P760 en de P790. Als ik me niet vergis is dat opgeteld en gedeeld 775 maar goed. P770 klinkt beter. Bovendien was de 775 naam al eens eerder gebruikt door een andere fabrikant.

Taylormade-P770-790-comparison-back-768x503

P790

We beginnen met de P790, een model ijzer dat we vinden in de golftassen van spelers met een handicap van +4 tot en met handicap 36. Wat maakt de P790 zo functioneel en aantrekkelijk voor zo veel spelers? Het uiterlijk is belangrijk en nog meer de prestaties! De P790 heeft een bijna Blade achtige look van de achterkant en de scherpe lijnen van een “Players iron” achter de bal. Maar.. van het slagvlak en eigenlijk moet ik zeggen van overal op het slagvlak krijg je de bal snelheid en lanceer condities van een veel grotere “game-improvement iron”. Dit model is min of meer de definitie van de “Players distance iron” klasse. En geen discussie mogelijk over de populariteit van dit model.

De P760 was het eerste combinatie-set model van Taylor Made. De combinatie van gesmede korte ijzers en holle met “Speed foam” gevulde lange ijzers. En ook deze ijzers vinden we in de golftassen van mid-handicappers tot en met Tour professionals. De ideale combi van vergevingsgezindheid en hoge vertrekhoek van de lange ijzers en een “Players iron” uiterlijk en gevoel in de korte ijzers.

Het doel van de ingenieurs en ontwerpers bij de P770 was om een set ijzers te maken met de beste eigenschappen van zowel P760 als van P790. Een klein clubhoofd dat veel balsnelheid geeft  en waarin alle beschikbare technologie verwerkt is. Dit ijzer moet afstand en precisie samenbrengen. Wil je als speler meer sturing over balvluchten en is afstand minder belangrijk kijk dan liever naar de P7MB of P7MC

P770, de technologie

TaylorMade-P770-2020-blow-up

Een kijkje in het clubhoofd van de P770

Een simplistische omschrijving van de P770 zou zijn om te zeggen dat het een verkleinde P790 is. Dat zou onrecht doen aan het ontwerp en de techniek van deze club. Je kunt een clubhoofd niet verkleinen en dan verwachten dat de prestaties hetzelfde zullen zijn. Niet alleen is het gewicht anders maar de balsnelheid zal ook lager zijn. Net zo hoog springen vanee kleine trampoline als van een grote kan natuurkundig tenslotte ook niet.

k“Ontworpen om P790 prestaties te verpakken in een kleiner pakketje. De constructie van de nieuwe P770 is een gesmede, holle body met maximale afstand en vergevingsgezindheid in een compact “Players iron”” Matt Bovee, Taylor Made Product Creation.

Taylormade-P770-P790-comparison-topline-768x491
Taylormade-p770-P790-comaprison-sole-600x371

Achter de bal en wanneer je naar de zool kijkt is er meer gelijkenis met de P760 dan met de P790. Maar het binnenwerk lijkt meer op de P790

De belangrijkste technologische vondsten zijn

  • Een gesmeed 41410 stalen slagvlak dat ondersteund wordt door Taylor Made’s Speedfoam. Dit slagvlak is verbonden met een zachte gesmede body van 8620 Carbon staal. Het is een volledig op loft en lie te optimaliseren clubhoofd van een gesmeed ijzer gecombineerd met de balsnelheid van een veel groter clubhoofd. Bijkomend voordeel van Speedfoam is het solide gevoel ondanks dat het een meerdelige constructie is.
  • Bij een laag op het slagvlak geraakte bal bal blijft er meer balsnelheid en een betere verticale vertrekhoek over dankzij een gleuf in de zool, de “Thru Slot”. Deze technologie zit in de ijzers 3 tot en met 7.
  • Nog iets over de verticale vertrekhoek; Er zit 46 gram Tungsten in de ijzers 3 tot en met 7 zo laag mogelijk en ver van het slagvlak in de teen van de club. Een hoog MOI en ideale verticale vertrekhoek in de lange ijzers is het resultaat.
  • Het laatste stukje van de puzzel helpt bij de afstand en bij de precisie. Er zit achterop het slagvlak een kegelvormige ring. In de korte ijzers dicht bij de shaft en in de lange ijzers meer naar de teen. De zogenaamde Progressive Inverted Cone Technology of IVT. Dit geeft minder balsnelheid variatie bij mishits.

Kies welke set uit de P700 Serie jij gaat spelen.

Taylormade-2020-P7MB-Blade-iron
Taylormade-2020-P7MC-iron
Taylormade-P770-back-cavity-768x509

Nu komt datgene wat deze hele P7 serie zo briljant maakt: Heel lang was het zo dat fabrikanten een aantal modellen ijzers in een serie maakten, met verschillende soorten golfers in gedachten. Zelden kon je die combineren omdat de modellen zo verschillend waren. Daarnaast werden er dan speciale combo sets gemaakt voor de betere speller of voor de hoge handicapper. De hele P7 serie kun je in alle modellen combineren en mixen. Elke speler kan kiezen welk ijzer hij of zij voor weelk doel wil gebruiken. Mixen en matchen!

TaylorMade-P-Series-Combo-Guide

Beschikbaarheid en specificities 

De TaylorMade P770 ijzers kunnen bested worden vanaf 14 Augustus en worden geleverd vanaf begin September.

Ijzers 3 tot en met Pitchingwedge zijn beschikbaar in rechtshandig en linkshandig Een A-wedge alleen rechtshandig. Standaard shaft en grip: KBS Tour Stalen shafts en Golf Pride Z-grps

P770 Standaard Specificaties

TaylorMade-P770-iron-specs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top