Taylor Made SIM2 Drivers

NIEUWE TAYLOR MADE SIM 2 DRIVER IN HET KORT

  • SIM2, SIM2 MAX, SIM2 MAX-D
  • Elk model heeft een ééndelig slagvlak met randen en een aluminium ring ter versteviging van de de zool en bovenkant.
  • Verkoopprijs is 529 euro en verkoop start begin Februari.
IMG_4496
IMG_4498

De naam zegt het al Taylor Made gaat verder met de “Shape in Motion” lijn. De TaylorMade SIM2, SIM2 MAX en SIM2 MAX D, ze zijn er. Vorig jaar werd de SIM geïntroduceerd en de vorm van deze driver vinden we terug in de SIM2. Taylor Made heeft inmiddels wel bewezen drie modellen drivers te kunnen maken die  snelheid, aerodynamica en lage spin opleveren en weinig dispersie voor drie groepen golfers.

In het 2021 model hebben de ingenieurs en ontwerpers doorgebouwd op dit platform, er zijn dus nogal wat gelijkenissen.

Sommige typische Taylor Made technologie zijn niet meer en er zijn veranderingen in de materialen die worden gebruikt.

Wat is er nieuw en wat moet jij ervan weten

  • Het ontwerp is veranderd in materiaal gebruik en samenstelling om de driver gebruiksvriendelijker te maken dan het 2020 model zonderde spin karakteristieken mee te veranderen.
  • Er is geen verschuifbaar gewicht in een rail meer in het clubhoofd in het standaard model, dit is gedaan voor gewichtsbesparing en om de stabiliteit te vergroten.
  • Er zijn die modellen om uit te kiezen (dat was al zo) maar deze zijn onderling nu meer verschillend. De golfer heefteen duidelijker keuze.
  • Drivers zijn zeer streng gelimiteerd in wat ze mogen kunnen. Alleen door preciezer te fabriceren kun je de prestaties nog verbeteren, dat wil zeggen meer in de buurt van de grens van wat is toegestaan. Dat is precies wat Taylor Made met de SIM2 heeft gedaan.

Wat is er gebleven?

Twist Face technology: De rondingen op het slagvlak (Bulge en Roll) zijn er al sinds de M3,M4 serie. Balcontact naast het ideale punt blijven beter op lijn hierdoor en de spin is genormaliseerd voor meer consistentie.

IMG_4499

Speed Injected face: Bedacht voor de M5, M6 lijn is di teen manier om binnen de grenzen te blijven van de CT test van slagvlakken van drivers. Bij de SIM2 is het verplaatst en verbeterd.

IMG_4500

Inertia Generator: Ook al weer zo’n mooie term… het lage zwaartepunt dat ver naar achter is geplaatst helpt voor extra stabiliteit. Het SIM2 clubhoofd is weer iets lichter waardoor het toegevoegde gewicht meer naar achetr en dieper geplaatst kon worden.

IMG_4501

ONDERDEEL VOOR ONDERDEEL DE SIM2 (HER) UITGEVONDEN

TaylorMade heeft de ontwikkeling een beetje hetzelfde aangepakt als Ping met de G425. In het artikel over de Ping G425 kun je lezen hoe Ping allerlei kleine verbeteringen bij elkaar heeft gebracht om hun product te verbeteren.

Taylor Made heeft elk onderdeel bekeken als een losse component. Bij de ontwikkeling van de SIM2 zijn het slagvlak, de zool en bovenkant individueel verandert en verbeterd. En dus is de som van de delen nog beter geworden. Eerst maar eens het materiaal. Een combinatie van titanium, koolstofvezel, alumium en tungsten of staal voor het gewicht achterin het clubhoofd.

KOOLSTOFVEZEL BOVENKANT

Alu ringpng
Carbon crown

Hier is maar weinig veranderd, jammer dan. Het materiaal is bij de SIM2 gelijk aan de vorige generatie alleen de kleur is anders. De vorm is ook iets anders de koolstof bovenkant loopt iets verder door richting de hiel voor een evenwichtiger look achter de bal…

KOOLSTOFVEZEL ZOOL

Sole

Behalve kleine bevestigingsranden aan het slagvlak deel is de zool nu helemaal van koolstofvezel. Dat is voor Taylor Made de eerste keer. De rail voor het beweegbare gewicht is niet meer , daarover later meer, dus nu is de hele zool van koolstofvezel van voor tot achterkant. Met een gewicht van maar 12 gram is de zool lichter en dat is gunstig. De zool zelf is steviger gemaakt. Er staat nu ook een groter Taylor Made logo op en gelukkig voor de Taylor Made afficionado’s buiten het slijtgevoelige deel. En door deze zool constructie is er ruimte gekomen voor het “TPS gewicht”, dat kan Taylor Made nu gaan gebruiken voor een preciezer swinggewicht van de hele driver. In het verleden waren daar nog aleens problemen mee. Als een golfer een korte, een lange of een custom shaft bestelde was het swinggewicht vaak maar moeilijk of niet te optimaliseren.

SLAGVLAK EN VOORKANT UIT ÉÉN DEEL

Cup face

Een driver slagvlak is min of meer niks anders dan een ellips vormige inlegstukje dat in een frame gelast wordt. De lasnaaden worden later weggepoetst. Dat poetsen is helaas niet erg precies, Cobra is de eerste geweest die het slagvlak na het lassen met een computergestuurde frees vlak is gaan maken. Taylor Made doet het anders.

Bij de nieuwe SIM2 driver heeft een voorkant dat uit één deel titanium gemaakt. Slagvlak, bevestigingsranden voor zool en bovenkant, hosel alles uit één stuk titanium dat in de juiste vorm gemaakt is in een computergestuurde freesmachine.

Milling

WAAROM FREZEN?

Een heel goede reden, Taylor Made SIM2  heeft een “intelligently optimized sweet spot.” De sweetspot, daar waar de COR het hoogst is, heeft een oppervlak dat 43 % groter is dan bij de vorige generatie. Meer balsnelheid vanaf een groter deel van het slagvlak. Met een frees machine kun je tenslotte de dikte van het slagvlak zo maken dat het op de juiste plekken de meeste snelheid geeft. Met als bijkomend voordeel dat er nu nog maar een Speed Injection ruimte nodig is en geen twee.

IMG_4505

Waar was dat Speed Injection ook alweer voor? Tja zonder de gel die Taylor Made toegevoegd heeft zou het slagvlak te veel, ja te veel, balsnelheid geven. Het is dus een beperking en geen toevoeging. Een te snel, lees te goed slagvlak dat weer binnen de regels gebracht is. Met het gefreesde slagvlak is de productie veel preciezer en dus is er nog maar een beetje gel nodig. Helaas is er niks voor niks… Om de voorkant van binnenuit te kunnen frezen is er geen ruimte gebleven voor de rails met het beweegbare gewichtje.

Al sinds de TP-versie van de R5 driver heeft elk topmodel van Taylor Made een rail gehad met een verplaatsbaar gewicht. Maar ja bij de SIM2 was het resultaat geweest dat er minder prestaties zouden zijn, geen optie dus dit jaar geen bewegend gewicht… Wie weet wat we volgende generatie zien.

IMG_4506

FITTING MOEILIJKER?

IMG_4511

De consequentie is natuurlijk dat je minder flexibel bent bij fittingen je kunt niet meer met het zwaartepunt spelen. Maar verplaatsbare gewichten en hun rail nemen een groot deel van de massa van het clubhoofd voor hun rekening, dat kun je ook op een andere (betere) plek kwijt. Bovendien de drie modellen SIM2, SIM2 MAX en SIM2 MAX D en de variatie in hosel settings geven een hoop fitting mogelijkheden. Combineer je dat met de verschillende shaft … opties genoeg voor een goede fitting.

TAYLORMADE SIM2 DRIVER, DE  ALUMIUM RING

Alu ring 2
Parts

Heel opvallend bij de Taylor Made SIM2 driver is de aluminium ring rondom de bovenkant en aan de achterkant van het clubhoofd. Het is het dragende deel tussen zool en bovenkant. Deze gesmede aluminium ring is in een blauwe kleur geanodiseerd maar dat is niet het belangrijkste, het gaat om het gewicht zo is dit deel veel lichter dan wanneer het van titanium zou zijn gemaakt, 40 % lichter. Natuurlijk was koolstofvezel nog lichter geweest maar dat is niet ideal voor deze vorm en of funktie vooral door slijtvastheid.

SIM2 DRIVER: GELUID? GEVOEL?

Veel drivers die gemaakt zijn uit meerdere materialen hebben een “eigen” geluid. Koolstofvezel, titanium en aluminium, hmm wat zou het worden. Bij de eerste test in oktober viel het niet alleen mee het klinkt best goed!

TAYLORMADE SIM2 DRIVER

 

IMG_4517

De standard versie SIM2 (niet de Max, niet de Max ) is de minst spin producerende driver in de serie. De SIM2 en de Titleist TSi4 zijn de oplossing dit jaar voor wie een driver willen met weinig spin. Niet minder dan de vorige generatie dat was al een spinloos monster.

Gelukkig is er genoeg wèl anders, achterin het clubhoofd zit een gewicht van 16 gram dat de stabiliteit met 9 % heeft verbeterd. Dat maakt de SIM2 zeker niet de meest gebruiksvriendelijke driver op de markt de Ping G425 hoeft zich geen zorgen te maken.

IMG_4516

Nu is Taylor Made nooit een fabrikant geweest van super stabiele drivers. Balsnelheid eerst en dan later de stabiliteit. Om dat te verbeteren is het slagvlak 12 % groter gemaakt en dat maakt de SIM 2 minder gevoelig bij slecht balcontact. Ondanks het grotere slagvlak is de aerodynamica net zo goed als bij de vorige generatie.

De SIM2 driver is verkrijgbaar in 8°, 9° en 10,5° loft.

Standaard shafts zijn: Mitsubishi Tensei AV RAW Blue 60 en de Project X HZRDUS Smoke RDX Black 70.

TAYLORMADE SIM2 MAX DRIVER

IMG_4518

De SIM2 MAX is zo op het oog groter dan de SIM2. Het slagvlak is ook 5 % groter dan bij de SIM. Kijk je naar dezelfde loft dan zie je een hogere lanceerhoek en er is ongeveer 300 toeren per minuut meer spin op de bal. De stabiliteit is 7 % groter dan bij de SIM2 en dat komt uit het 24 gram zware blikje wolfraam achter op het clubhead. Er si natuurlijk nooit een one size fits all driver maar deze zou binnen het Taylor Made SIM programma het dichtst bij komen. Nee je hebt niet de meest stabiele driver die je kunt kopen. Taylor Made SIM MAX is niet de PING G425 MAX.

 

IMG_4513

De SIM2 MAX driver is verkrijgbaar in 9°, 10,5° en 12° loft.

Standaard shafts zijn: Fujikura Ventus (een made for versie) en de Mitsubishi Kuro Kage Silver.

TAYLORMADE SIM2 MAX D DRIVER

IMG_4519

Voor de SIM2 MAX D heeft TaylorMade de stabiliteit vergroot, en het slagvlak ook. Vergroot? Ja met 1 %. Het verhaal van de SIM2MAX D is dat voor diegene die er behoefte aan heeft de eigenschappen nog meer anti-slice zijn. Het gewicht achterop het clubhoofd zit meer aan de binnenkant en dus het zwaartepunt ook. Dat in combinatie met de gewichten aan de binnenkant zou het eenvoudiger moeten maken het slagvlak te sluiten.

Toen wij de clubs hebben getest in Oktober viel het op dat het niet een echte draw driver is, kunne we helaas zelf maar al te goed. Maar de prestaties waren echt goed! Lang en recht.

IMG_4515

De SIM2 MAX driver is verkrijgbaar in 9°, 10,5° en 12° loft.

Standaard shafts is: Fujikura Air Speeder

De verkoopprijs is voor alle drie de modellen gelijk, 529 euro.

En hier verkrijgbaar

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top