Scotty Cameron Champions Choice Button Back putters

SCOTTY CAMERON CHAMPIONS CHOICE PUTTERS IN HET KORT.

  • Scotty Cameron heeft weer een ieuwe Limited Edition uitgebracht: Champions Choice.
  • Deze putters hebben een teryllium slagvlak en een zogenaamde button back cavitiy.
  • Verkrijgbaar in zeer gelimiteerde hoeveel heden vanaf eind Augustus

De aangekondigde putters zijn modellen die gebaseerd zijn op de Cameron Special select putters: Newport, Newport 2 en de Flowback 5.5. Hmm niks spannends dus? Alleen een ander kleurtje? Nee deze Champions Choice putters hebben allemaal een Teryllium slagvlak! Dat maakt ze ubercool.

ChampionsChoice_2

ALLE PUTTERS ZIJN  TERYLLIUM-FACED BUTTON BACKS!

ChampionsChoice_1

Van alle Scotty Cameron putters die er in de laatste jaren gemaakt zijn is en blijft de originele teryllium putter mijn favoriet. Altijd een liefhebber van bijzondere putters was deze putter de meest bijzondere die ik ooit gehad heb. Een zogenaamde “Experimental” replica van de putter die Tiger Woods gebruikte bij zijn eerste Masters overwinning in 1997. De vorige speciale putter was de Tel 22 een 21ste eeuw remake van deze putter.

“We hebben de laatste 25 jaar veel success gehad, Major overwinningen en winst op de PGATour. Na de enthousiaste reakties op de   Teryllium T22 Limited Release, en de open volgende U.S. Opens (2017 and 2018) met een Button Back, had ik het idee van een Champions Choiceserie om de Button Back terug te brengen maar nu in een modern jasje.

De Special select serie is de basis. Nu is deze speciale putter klaar en we hebben drie modellen gebaseerd op de Special Select modellen maar met een teryllium slagvlak en een “button back”.” – Scotty Cameron.

HOEZO CHAMPIONS CHOICE?

Met deze serie, de Champions Choice, heb je niet een putter die Scotty Cameron speciaal voor jou gemaakt heeft. Maar heel veel dichterbij dan dit ga je niet komen… De Newport 2 versie lijkt heel veel op de Brooks Koepka putter die hem veel overwinningen heeft opgeleverd en als dat niet jou Cup of Tea is zijn er ook nog de Newport en de Flowback 5.5.

Alle drie zijn ze gefreesd uit een solide blokje 303 stainless steel en alle drie hebben ze het teryllium slagvlak en de drie  “buttons” op het achterwerk met alle moderne trillingsdempende technologie

WAT IS TERYLLIUM?

Old-Tel3-Insert-1

Niet iedereen zal oud genoeg zijn om Tiger’s 1997 Masters overwinning gezien te hebben, of misschien alleen op Youtube. In die tijd was een koperen putter niks ongewoons maar Scotty Cameron wilde een andere oplossing. Hoewel teryllium er uit ziet als koper bestaat het in werkelijkheid uit 12 metalen, om er een goed werkend slagvlak van te maken zit er een polymeer laagje achterop voor een zachter geluid en gevoel op balcontact. In de eerste serie was dit laagje niet zichtbaar en bij de latere versies kon je deze laag zien in de vorm van een wit randje rondom het slagvlak.

Helaas verdween teryllium van het menu in 2001 behalve bij de latere T10 en T22 putters. Beide zeer gevierde en gewilde verjaardagmodellen 910 jarig en 22 jarig) die ook nu nog veel geld opleveren. In 2008 zagen we de eerste “button Back” putters. De putters met de schroefjes op de achterkant.

SCOTTY CAMERON CHAMPIONS CHOICE NEWPORT

Er zijn drie modellen een Mallet en twee “blade” modellen, de Newports. Het verschil tussen Newport en Newport 2 is maar klein. Je hebt spelers die een voorkeur hebben voor de zachtere lijnen van de de Newport boven de strakkere en iets minder compacte Newport 2.

De Champions Choice Newport lijkt heel veel op de huidige Special Select 303 stainless modellen. Het grote verschil is een vlakkere toplijn en een richtstreepje. De Tungsten gewichten in de zool maken er de beste mix van modern en de klassieke teryllium putters van.

 

SCOTTY CAMERON CHAMPIONS CHOICE NEWPORT 2

Net als de Newport is de Newport 2 een mix van modern en klassiek. Ook hier het teryllium slagvlak. Zoek jij een wat hoekiger model dan is dit de putter voor je.

SCOTTY CAMERON CHAMPIONS CHOICE FLOWBACK 5.5

Champions Choice Flowback 5.5 heeft een flow neck voor de golfer met een sterkere kromming in hun putt zwaai. De Flowback 5.5 heeft ook een alumium Plaatje op de zool zoals op de huidige Special select modellen. Dit is de “Mallet” die putt als een “Blade.

 

 

CHAMPIONS CHOICE LOOKS

Amerikanen zijn amerikanen en de Olympische spelen komen er aan. Misschien een reden voor een Rood/Wit/Blauw kleur thema? In iedergeval is de headcover een opvallende Stars and stripes versie in felblauw.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top