Salted inlegzolen

Modern golf gaat over afstand, statistisch hole je meer putts als je schot naar de green kort is. Modern golf gaat dus om clubsnelheid. Modern golf, is een krachtsport geworden Bryson DeChambeau is een mooi voorbeeld.

 

Meten is weten, we gebruiken TrackMan’s om te meten hoever we slaan, we gebruiken systemen als Gears om te meten hoe we bewegen en pressure plates om de druk op de voeten te registreren tijdens de swing. BodiTrak, Catalyst allemaal bekende systemen. TrackMan hebben we al, Gears daar dromen we van en ook pressure plates zijn nog te kostbaar om als clubgolfer te kunnen gebruiken… of toch niet?

 

IMG_3989 2

Nog niet zo lang geleden zagen we een betaalbare oplossing: Salted Golf inlegzolen.

Eén van de leukste producten van de laatste tijd. Die wilden we wel hebben. En ook hier geldt weer nergens te verkrijgen, dus de fabrikant in Zuid Korea (het wordt een rode draad) een mail gestuurd. Paar dagen later hebben we ze in huis. Wat krijg je? Inlegzolen links en rechts en een oplaadkabel. .Je moet de inlegzolen opladen voor gebruik duurt een paar uur en dan zijn ze bruikbaar voor 30 uur.

 

Dan de iPhone of iPad erbij, kan allebei, op naar de Appstore en de app downloaden. Eenmaal opgeladen en de app geïnstalleerd, moet je ze de eerste keer koppelen daarvoor leg je de zolen onderste boven klik je op de juiste knopjes en “Presto” ze praten met je Apple device. Snel de zolen in de schoenen en na de kalibratie procedure aan de slag.

De app is duidelijk, het werkt echt goed. Er is een live mode waarin je kunt zien waar je gewicht is linkervoet, rechtervoet maar ook op de tenen of op je hak.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top