S.I.K. Golf putters

S.I.K. putters

S.I.K. Golf. Study in Kinematics of studie van kinematica, de studie van bewegende voorwerpen. Een beetje vreemde naam voor een golffabrikant. Wie de naam S.I.K. kent mag z’n hand opsteken en we zien niet veel handen in de lucht. Waar kun je S.I.K. putters van kennen? Bryson DeChambeau is misschien wel de bekendste gebruiker.

Bryson was in zijn college dagen niet de beste putter en in het begin op de PGATour ook niet. Bryson is Bryson en ging op zoek naar een betere oplossing. Na veel experimenten kwam hij bij S.I.K. uit.

DLT-HERO-WHITE-BG

Wat maakt S.I.K. putters anders?

Descending Loft Technologie. Een gepatenteerde vorm van het slagvlak dat ervoor zorgt dat de bal veel vaker op de juiste lanceer hoek vertrekt en dus een consistentere rol heeft dan andere putters op de markt volgens S.I.K.

Het probleem? Niemand krijgt het voor elkaar om bij elke putt een consistente shaftlean te gebruiken. Helaas de oorzaak van een inconsistente verticale vertrekhoek  met als gevolg een weinig precieze afstand controle.

De oplossing! DLT zorgt voor een consistente verticale vertrekhoek onafhankelijk van de shaftlean op het moment van raken en dat leidt tot meer consistente en voorspelbare rol.

DLT 1.49
Lanceerhoek en afstand controlekopie

S.I.K. putters gefreesd.

Bovendien worden alle putter 100% gefreesd uit één blok 3030 Stainless staal dat betekent dat alle putterclubhoofden volledig hetzelfde zijn als die op de Tour gebruikt worden.

Alle putters worden gemaakt op order, er is geen voorraad maar elke putter krijgt een hosel (aanhechting van clubhoofd en shaft), wordt afgewerkt en met de hand ingekleurd. Dan wordt de shaft shaft gemonteerd en de loft en lie aangepast. Als laatste wordt de putter in de juiste lengtemaat afgesneden en van een grip voorzien, allemaal zoals de speler het graag wil.

Pick a Head Solos

S.I.K. Golf Modellen

Er zijn in de putters met een traditionele lengte vijf verschillende modellen clubhoofden om uit te kiezen met bij alle modellen nog eens een keuze uit drie verschillende hosels.

Bryson Putting

In de zogenaamde Armlock modellen, zoals Bryson gebruikt kun je kiezen uit drie modellen clubhoofden, de hosel is altijd de haakse “plumbers neck”. De Armlock modellen kun je dan weer laten bouwen met of een stalen shaft of een LA Golf Graphite shaft.

Pick a Head Solos

Hoe werkt het?

Allemaal mooi natuurlijk maar putt het nu ook anders? Putt het beter? We hebben de proef op de som genomen:  De putter moest maar er maar komen.Bestellen is dan nog niet zo eenvoudig. Helaas is er nog geen Europese distributeur dus de putter moest uit de U.S.A. komen. Best een lastige keuze. Na wat telefonisch overleg met Marc Cerio, Director of Operations van S.I.K. Golf hebben we gekozen voor de S.I.K. Golf DW (double wide)  Armlock met LA Golf graphite shaft. Een lengte van  42,5 inch, een lie van 80° (maximaal toegestane lie), een loft van 8° en een JumboMax puttergrip.

Armlock putten

Armlock putten is totaal anders. De grip rust op je voorste bovenarm en je balpositie is ongeveer midden in je stand. De loft van 8° wordt zo gecompenseerd. Dat vraagt een serieuze verandering, na een aantal oefenuren en enkele ronden golf ben je wel gewend aan deze methode. Het grote voordeel is dat er geen variatie meer in je beweging zit, je kunt het clubhoofd niet meer onder je handen door bewegen voor extra snelheid. De blad rotatie is ook verdwenen, dat is wel even wennen, door dat de brede grip op je onderarm rust is dat ook een vast gegeven. Resultaat een andere putting-stroke. Maar dit hadden we ook kunnen bereiken met een andere Armlock putter. Opvallend is de grote toename in afstand controle op lange putts en de grote precisie op korte putts. De bal start veel vaker op lijn met de juiste snelheid ook op minder goed geraakte putts.

Duidelijk een verschil door het S.I.K. Golf slagvlak. Binnenkort, na de juiste gewenningsperiode zullen we wat data verzamelen met de Trackman en deze ook op de site zetten. Meer info over S.I.K. putters op S.I.K. Golf

 

 

1 thought on “S.I.K. Golf putters”

  1. Ronald

    Heel tof dat jullie dit gedaan hebben! Was zelf ook wel geinteresseerd maar is nog een hele onderneming idd.

    Hoe gaat het nu met de putter?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top