Ping G425 eerste foto’s!

  • De PING G425 Driver familie staat op de USGA Conforming Clubs lijst
  • De Ping G425 familie bestaat uit drie modellen
  • Verwacht ze nog maar niet in de winkel voor 2021

De Ping G425 is een belangrijke driver voor Ping maar eigenlijk voor iedereen.

Het is al jaren één van de meest populaire drivers op de markt.

Het goede nieuws is: vanaf vandaag staan ze op de lijst met Conforming clubs. Alle fabrikanten bieden hun nieuwe modellen aan voor test door de regelgevende organisaties in golf. (Royal&Ancient en de USGA). Als zo’n test goed is verlopen komt de club op de lijst van stokken waar je mee mag spelen in wedstrijd condities.

Het slechte nieuws is dat je nog wel even op moet wachten. Door Covid in het voorjaar is ook bij Ping de productie stil gelegd. Ze hebben toen besloten de nieuwe producten die we normaal gesproken zien in juli door te schuiven naar het volgende jaar. Geen nieuwe G425 drivers dit jaar dus.

COVID IS DE SCHULDIGE

Een sterke golf equipment markt en strenge covid regels op de productielijn maken dat veel producten meer tijd kosten om te maken. Dat geldt zeker voor Ping die alles zelf assembleren.

Liever dan de wachttijd op te laten lopen, veel fabrikanten hebben daar moeite mee, heeft Ping besloten de G425 lijn nog niet te introduceren. Wat wel bijzonder is. Markten als Japan en Australië krijgen de nieuwe modellen al dit najaar. Het wordt zomer in Australië.

De PING G425 drivers worden deze week gespeeld op de Japanse Tour. De USPGA Tour spelers krijgen em in Oktober. Voor gewone golfers komt de G425 beschikbaar in Januari.

Ok jammer dan laten we maar eens kijken naar wat er op de conforming lijst staat.

3 PING G425 DRIVER MODELLEN

Min of meer zoals dat bij de vorige generaties ook was zijn er drie modellen

PING G425 LST DRIVER

PING_G425_LST_USGA_LIst

Laten we maar aannemen dat de G425 LST het model is dat de minste spin produceerd. Waarschijnlijk ook tot Ping’s verassing heeft de LST heel goed gepresteerd bij fittings een populaire driver dus. Misschien dat Ping de spin nog veel lager heeft gemaakt en dus het onderscheid met de andere modellen groter. Het zou logischer zijn om aan te nemen dat wat niet kapot was ook maar niet gerepareerd hoef te worden . Waarschijnlijk is de G425 weer de meest speelbare driver met weinig spin op de markt.

PING 425 MAX DRIVER

PING_G425_MAX_USGA_LIst

Op dit moment is de Ping G440 Max de oudste in het Ping programma. In de G410 is er geen Max model (maximale MOI) daar is voor de Plus gekozen.

In de PING G425 PLUS driver komt er weer een Max versie. We weten er nog niet de details van maar je mag rustig aannemen beide versies een Plus en een Max alleen maar tot verwarring zou leiden bij de golfer en een nachtmerrie om juist te fitten. Wanneer alle details bekend zijn zal wel blijken of de Max de driver zal zijn met het hoogste MOI, we kunnen er zeker van zijn dat het Ping’s bedoeling is geweest om dat zo te maken.

PING G425 SFT

PING_G425_SFT_USGA_LIst

Het misschien minst gewaardeerde werkpaar uit de lijn is de SFT (Straight Flight Technology). Dis is PING’s slice killer; de meest gespeelde driver onder slicers vanwege de rechte vlucht. Sinds de introductie van Callaway’s Big Bertha B-21 die hetzelfde heet te doen maar dan op een geheel ander manier vragen wij ons af welke van de twee de meest punten gaat scoren.

ALLE PING G425 DRIVERS

Alle drie PING G425 Driver modellen hebben een instelbare loft optie. En de adaptor is gelukkig dezelfde als bij de G410. De PING G425 LST en de PING G425 MAX hebben beide een verplaatsbaar gewicht achter op het clubhoofd. Natuurlijk voor een hoog MOI maar ook voor balvlucht vorm aanpassingen. Behalve Tungsten er is namelijk altijd Tungsten lijken de gweichten op de foto’s weer drie posities te kunnen krijgen (draw, neutraal, fade). Maar er lijkt minder grote variatie in de posities te zitten dan bij de G410 serie. Dat is bijzonder want de formule is werkt op basis van hoeveel gewicht je over een bepaalde afstand kunt variëren. Ik denk dat de stabiliteit voorrang heeft gekregen boven instelbaarheid. Het lijkt allemaal veel op de G410.

PING_G425_LST_USGA_LIst
PING_G425_MAX_USGA_LIst
PING_G425_SFT_USGA_LIst

HELAAS NU NOG NIET

Een vroege preview, het zal nog wel even duren voor we ze in handen hebben. Verwachting januari 2021. Wanneer we meer weten komen we er op terug.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top