PING 2021 Putters

PING 2021 putters in het kort

  • PING heeft een serie nieuwe putters van 11 modellen gebaseerd op de Putting Lab Design modellen. De “2021” serie.
  • The putters hebben allemaal meerder materialen en een slagvlak in twee verschillende hardheden.
  • Verkoop adviesprijs is 299,- (de Harwood is 449) + 50 voor een adjustable lengte
  • Eindelijk is er de officiële introductie van de nieuwe 2021 serie. Wij zagen ze vorig jaar al maar Ping had een embargo tot 15 april 2021. Wat is er zo nieuw aan…De terugkeer van de groeven op het slagvlak.De constructie van meerdere materialen en een aantal nieuwe modellen tussen de oude en vertrouwde types.
anser4-3 face

In de Heppler serie zaten er geen groeven op het slagvlak, de Sigma 2 serie had ze wel en PING wilde een steviger voelende en klinkende putter in de familie. DE 2021 lijn is in essentie de vervanger van de Sigma 2 dus de groeven zijn terug. Net als bij de Sigma 2 is het slagvlak gemaakt van Pebax een polymeer die PING eigen is. Ook hier zijn er weer twee materialen gebruikt voor het slagvlak, het oppervlak is zacht voor veel feedback op de korte putts en de tweede laag komt in het spel wanneer je wat harder stroked op een lange putt resultaat betere feedback op korte en op lange putts. Ondanks dat het slagvlak zacht is klinkt de putter goed op impact. De toon en het volume zijn per model verschillend. Het slagvlak is veel zachter dan op de Heppler serie en hoe gek het ook klinkt de putter voelt zacht met een stevige rol op de bal.

De groeven zijn anders dan de TR groeven van eerdere versies. Deze zijn uniform van diepte over het gehele slagvlak een zacht gevoel en consistente rolsnelheid zijn het gevolg volgens PING.

2021 PING PUTTERS: CONSTRUCTIE VAN MEERDERE METALEN.

Face 2
Grip
Anser4
anser4-1
anser4-2
anser4-3 face
anser4 adress
anser4 sole
blade headcover
harwood grip

De Anser 4 vervangt de Sigma 2 ZB als de putter voor de speler met de sterke kromming in zijn of haar puttzwaai. Een echte klassieker die we niet gezien hebben sinds Anser Milled serie.

KUSHIN 4

kushin4-1
kushin4-2
kushin4-3
Kushin4 adress
kushin4 face
kushin4 sole

De brede blade putter Kushin hebben we ook in de voorgaande series gezien. Mr het is wel de eerste keer dat het het Kushin clubhoofd deze shaft aanhechting aan de shaft heeft en geen haakse vorm zoals bij de klassieke Anser die we allemaal zo goed kennen. Dit is de midsize putter voor de speler met een sterke puttzwaai kromming. Wij verwachten dat dit een heel populair model gaat worden gezien de trend naar grote putters die spelen als een blade putter.

TYNE 4

tyne4
tyne4-1
tyne4-2
tyne4 adress
yne4 face
tyne 4 headcover2
tyne4 sole
tyne 4 headcover

De volgende zogenaamde strong arc putter is de Tyne 4, niet een nieuw model maar deze doet al een tijdje mee en was vorig jaar zelfs de limited edition putter. Van de drie putters gericht op een sterk gekromde puttzwaai is dit veruit de meest stabiele. De Tyne is ook heel makkelijk te richten kortom heel terecht dat deze zo populair is.

HARWOOD

harwoord1
harwoord2
harwood adress
harwood face
harwood grip
harwood headcover 1
harwood headcover 2

De Harwood kan in twee configuratie gekozen worden, of voor een licht gekromde puttzwaai of voor een rechte puttzwaai. De Ping 2021 Harwood is de uit een blok aluminium gefreesde putter. Echte putter liefhebbers weten dan dat je moet opletten…

Als PING een gefreesde putter uitbrengt kan het zomaar de volgende Ketsch zijn. De Harwood is meteen het grootste putter clubhoofd, het gewicht blijft binnen de perken dankzij het gefreesde aluminium en daar zijn de wolfraam gewichten in de hoeken aan toegevoegd voor de balans. Dit is de “Mik en maak” putter.

2021 PING PUTTERS: RARE NAAM?

ping 2021 fam

Wat een beetje vreemd is aan de nieuwe putters is de naam. Ze hebben eigenlijk geen naam zoals de Sigma of Vault serie, alleen de aanduiding 2021 putters.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top