Nieuwe Taylor Made ijzers ècht mooi!

Op dit moment is het een spannende markt voor golfequipmen fabrikanten. TaylorMade doet lekker mee met de introductie van de nieuwe P7 series ijzers, de P7MB, P7MC en de P770.

Het is maar de mening van één golfer ... maar de eerste twee designs zien er erg solide uit. De reclame ook hoewel de bijbehorende marketing omschrijvingen lijken van een ander te komen…(Mizuno) De derde heeft een veel eenvoudiger marketing verhaal maar zou zo maar eens een hele categorie ijzers weer nieuw leven in kunnen blazen. Alle drie modellen zijn gericht op de betere speler, hoewel er wat ruimte is met de P770. Dat maakt hem ook vast meer verkoopbaar dan de andere twee, (zelfs gecombineerd).

TAYLORMADE P770

P7 MB

TaylorMade’s reclame zin voor de P770 is:"Laat de Broederstrijd Beginnen" (Let the Sibling Rivalry Begin. Die strijd is dan met de P790 de grotere broer van de P770. De P770 heeft Speed Foam, tungsten gewichten  (tot wel 46 gram) en de bekende Sleuf in de onderkant (Thru Slot Speed Pockets). Cosmetisch, Is het ontwerp een stuk gladder dan bij de P790 (“clean design” is een thema voor alle nieuwe TaylorMade ijzers) de vorm is in basis wel gelijk maar kleiner. In bijna alle opzichten is de P770 de "Mini-Me" van de P790 en dat zeggen we met alle bewondering voor wat Taylor Made met dit ijzer heeft gedaan. Vooral voor de categorie ijzers waar deze thuis hoort.“Player’s distance” is de categorie en hoewel we op de zaken vooruit lopen (de P770 ligt nog niet in de winkel), denken we dat het in potentie een klasse bepalend ijzer is.

P770 toe

-Onze gedachten gaan een beetje uit naar de Titleist T100-S waar de speller weer het belangrijk is in de “player’s distance’ ijzers. In de hele ontwikkeling van deze categorie is de nadruk steeds meer op afstand gelegd ten koste van de afmetingen en vorm die de betere speler zo fijn vindt. Seizoen na seizoen, generatie na generatie begon de player’s distance klasse steeds meer op een "aardig uitziende game-improvement" klasse te lijken.

Wat ons zo aanspreekt in de benadering van TaylorMade en de reden waarom wij denken dat het concept enorm zal aanspreken is dat het de speller weer de hoofdrol geeft. Het ontwerp is echt weer een Player’s distance Ijzer.  P770 is een high-tech, met schuim gevuld, hol ontwerp dat nadruk legt op snelheid en afstand maar tegelijkertijd compact en echt mooi is.

Terug naar waar het allemaal begon; P770 is een signaal aan de rest van de golf industrie dat er een harde reset nodig is voor alleGol player’s distance ijzers.

TAYLORMADE P770 VERSUS P790

taylormade_pseries_p770_p790comparison_std-02

Golfers met handicaps van plus 4 tot 25 zijn door Taylor Made gefit in P790 ijzers. Als de populariteit over deze spreiding er is moet het wel goed zijn. In deze groep hebben 30 % een handicap van 7 of lager… en daar liggen de kansen voor de P770. TaylorMade verwacht dat de gemiddelde koper van de P770 een handicap van 5 heeft. Er is geen plafond, de compacte afmetingen zullen aanspreken tot aan de plus handicappers. En ondanks dat het kleine clubhead meer de lagere handicappers zal aanspreken verwachten we ook dat er meer dan genoeg handicapper 15’s voor de P770 zullen kiezen.

P770vsP790

Klink misschien gek maar er zijn ook 15’s die met blades spelen, dit is een veel beter optie. Zoals altijd kan het van speler tot speler verschillen maar bij Taylor Made zeggen ze dat de P770 in afstand goed mee kan komen met de P790. Het lijkt ons redelijk er rekening mee te houden dat het een paar meter zal schelen.

TAYLORMADE P770 SPECIFICATIES

Specs1

KEN JE PUBLIEK

In de marketing zul je over de nieuwe P-serie veel Mizuno-achtige omschrijvingen vinden. Vooral over de esthetiek van de nieuwe modellen. De satijnen designs zijn clean en elegant. Deze aandacht voor alle uiterlijke details (en de promotie er van) geeft de indruk dat Taylor Made een duidelijke inspanning doet om de betere speler aan te spreken. Ze spreken daarin de juiste taal of in ieder geval vertellen ze de golfer wat hij wil horen. Van de MB tot en met de P770 zijn de ontwerpen eenvoudig, de lijnen zijn zacht en de manier waarop het licht contrasteert met het donker maakt de producten zeer intrigerend om naar te kijken.

Familie pseries

De performance van TaylorMade clubs staat zelden ter discussie. Dat maakt de taak om het merk verder te versterken een kwestie van nog beter connectie vinden bij de zeer kieskeurige golfer die aandacht voor details kan waarderen. TaylorMade omschrijft zelf de P7MC en P7MB als zeer nauwkeurig gemaakte eigentijdse uitvoeringen van klassieke modellen. Beetje overdreven maar we moeten toegeven dat het het beste is wat we in deze klasse gezien hebben van Taylor Made.

TAYLORMADE P7MB

P7 MB

Dit is een beetje een vreemde introductie van een nieuw product. TaylorMade heeft al de P7TW (Tiger Wood’s Blade) in het programma en nu ja een blade is een blade. De verschillen die er zijn komen neer op kleine details zoals de vorm van de teen, de breedte van de toplijn, dat soort dingen. Als je dan nog nadenkt over hoe klein het volume zal zijn... is de beslissing van TaylorMade om een tweede blade te maken een beetje een vreemde.TaylorMade zegt dat alleen al op basis van de specificities de Tiger ijzers niet voor iedereen zijn (zou je denken?) en dat er ruimte was voor een meer huis tuin en keuken blade (als zoiets al zou bestaan).

P7MB blade

Het is ook waar dat in een poging om deze P7TW al een excusief product te brengen TaylorMade deze alleen als hele set heeft aangeboden. Dus voor die speler die hgraag een mix wil spelen met in de korte ijzers blades was een blade wel nodig. En omdat ze bij TaylorMade de tour spelers goed betaald hebben kunnen ze leren van deze heren. De lengte van het blad is wat groter dan bij de P730 en nu bij alle ijzers. Dat kwam als feedback van Dustin Johnson. Rory wilde graag minder offset. Kennelijk wilde niemand een verandering aan de zool van de club.

P7 familie MC MB P770

COMPACT GRAIN FORGING

TaylorMade heeft een nieuw process om de ijzers te kunnen smeden (forgen) voor de P& MC. Het wordt Compact Grain Forging genoemd. Dat lijk best een beetje op het Grain Flow Forging HD van Mizuno. Het belangrijkste verschil in de Taylor Made methode is een vijf stappen proces waarin de clubheads in de vorm geperst worden met 2000 ton gewicht. Dat zou twee tot drie keer zwaarder zijn dan standaard apparaten. In het Compact Grain Forging 1025 staal is er meer controle over de structuur van de microstaaldeeltjes wat voor een beter gevoel zorgt zegt Taylor Made. Hmmmm…

Zoals anders ook bij een blade heb je aan de ene kant het voordeel van de mogelijkheid je bal te laten curven en heb je controle. Aan de andere kant betaal je daarvoor in de vorm van minder vergevingsgezindheid. En ze zien er geweldig uit. Maar als je naam niet in dit stukje voor komt (Dustin, Rory) dan zou ik aanraden niet veel van deze ijzers in de tas te steken.

TAYLORMADE P7MB SPECS

p7 mb specspng

TAYLORMADE P7MC

P7 MC1

Bij elke mooie blade op de markt hoort een verstandiger cavityback alternatief. Met de P7 MC heb je nog steeds de compacte afmetingen en vorm die betere spelers aanspreekt. En ondanks dat het kwa vergevingsgezindheid niet lijkt op een SIM ijzer of een ijzer uit de P familie zonder TW of MB in de naam valt het mee. Er is wat gewicht naar de buitenrand van het slagvlak gebracht voor die ene keer dat je sweetspot mist.

P7 MC 2

Net als in de P7MB vindt je hier Compact Grain Forged 1025 carbon staal. De afwerking in de ruimte achter op het clubhead doet aan de Rac serie denken. Het contrast tussen de buitenrand en het midden maakt het een mooi ijzer. De T-bug (Taylor Made logo) is erin gegoten en omdat het gepoetst is springt het nogal in het oog. De rest is gewoon zoals het hoort in deze klasse. Weinig offset, een dunne toplijn. Prachtig te gebruiken om een set te mixen tussen P7MB en P7MC

TAYLORMADE P7MC SPECIFICATIES

p7 mb specspng

allemaal COMBO SETS VEREENVOUDIGT

Buiten game-improvement categorie zijn de meeste ijzers gemaakt om tot een set te worden samengevoegd, allemaal gebaseerd op performance. Dat is iets wat een complete set vaak niet kan. Om dat proces te vereenvoudigen heeft Taylor Made een heel handige tool. Opgesplitst in mate van vergevingsgezindheid dat je nodig hebt is er een loft verandering advies gemaakt voor elke mogelijke P-serie combinatie. Deze is zelfs de moeite waard te bekijken voor niet Taylor Made fans die op zoek zijnn naar een juiste gapping.

 

Combo guide

Klik hier voor de P Series Combo Gids

TAYLORMADE P770, P7MB, EN P7MC PRIJZEN EN BESCHIKBAARHEID.

De TaylorMade P770, P7MB and P7MC kunnen besteld worden vanaf 14 Aug. Ze staan in de winkel vanaf September. Prijs is 1399 voor stalen shafts.Alle drie modellen zijn zowel rechts als linkshandig beschikbaar. Voor meer informatie  TaylorMadeGolf.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top