Mizuno JPX 921 test

Eerste Mizuno JPX 921 test

Vandaag de eerste Mizuno JPX 921 serie test gedaan,  Bas Kramer een golfer met hcp 10.8 was bereid te helpen. Bas handicap is nog dalende door intensief oefenen en een serieuze coaching door een PGA qualified professional. Bas’ is een echte drawer van de bal

Bas’ clubs

Bas heeft nu de volgende ijzers in de tas:

  • Callaway Utility ijzer
  • Callaway rogue X ijzers 5 en Approach wedge
  • Callaway rogue ijzers 6,7,8,9,P
  • XP 95 115 Regular flex shafts 95 gram
  • Mac Daddy Jaws 5 54 en 58 graden wedges met True Temper Dynamic Gold Tour Issue S200 Wedge shafts 115 gram

Om het vergelijk zo eerlijk mogelijk te houden hebben we een shaft gekozen die dicht zit bij de shafts in zijn eigen clubs: True Temper XP 105 Regular flex

 

De test:

Bas heeft na 15 schoten met zijn eigen clubs met alle Mizuno JPX 921 modellen 15 slagen gedaan: Om de resultaten waarde te geven hebben we de beste en de slechtste ballen verwijderd om de 10 slagen over te houden die het dichtst bij het middelste resultaat eindigen.

Impact Callaway

Mizuno JPX 921 Hot Metal:

Het model dat het meest lijkt op Bas’ eigen clubs, sterke loft, laag zwaartepunt en een “snel” slagvlak. (veel balsnelheid) maar minder dan Bas' eigen clubs. Meer afstand en minder spreiding.

Mizuno JPX 921 Hot Metal Pro

Het ijzer heeft een slagvlak dat minder balsnelheid geeft maar nog steeds een goede smash en betrekkelijk veel afstand bij mishits . Niet Bas' favoriet ondanks dat de impact locatie beter is dan bij de JPX 921 Hotmetal.

"De club lijkt minder makklijk te sluiten",     "Bij goed contact klinkt ie heerlijk"

Mizuno JPX 921Forged

Een echte Mizuno, meer gevoel wat de bal gaat doen door de Forged constructie. Minder afstand en meer spreiding ook in lengte.

"Klinkt iets zachter en heeft een softere impact",      Kwa gevoel lijkt deze club makkelijker en minder wreed bij slecht contact"

 

Mizuno JPX 921 Tour

Niet een club voor golfers met een lage clubsnelheid, Bas schrikt er niet voor terug. Meteen zichtbaar dat de bal minder ver gaat dan bij de andere modellen uit de JPX 921 serie. De spreiding is duidelijk minder.

Opvallend zijn twee dingen: De impact locatie is over 10 slagen heel precies dus ook nu zien we dat de golfer kennelijk extra focus kan opbrengen voor goed balcontact bij een kleiner slagvlak. Balcontact op het midden geeft minder smash factor dan balcontact 5 á 6 mm naar de hiel.

“Als je ze goed raakt zijn ze heerlijk”

De tabellen vertellen het hele verhaal, JPX 921 Hotmetal en JPX 921 Hotmetal pro geven beide plenty balsnelheid en een beetje meer clubsnelheid. De JPX Forged geeft de hoogste balvlucht en beste daalhoek. Hotmetal modellen duidelijk meer afstand 4 m.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top