MIzuno JPX 921 Fitting

Een fitting:

Tijd voor een Mizuno fitting: de golfer is een Mizuno speler en het is niet zn eerste Mizuno set. Bovendien een lage handicapper veel clubsnelheid, 90 mijl per uur en een beetje) Een goede balstriker is het ook…. Gelukkig heeft Mizuno een prachtig programma Mizuno JPX 921 ijzers

2020-mizuno-irons-jpx-921-tour-jpx-921-hot-metal-pro

Fitting:

Na een gedegen opwarm sessie een aantal 7 ijzers geslagen met de eigen clubs. Veel goede slagen veel balvlucht afstand. Soms een bal links. De eigen clubs zijn: Mizuno MP-18 MMC.

  • ijzers 4,5,6,7,8,9,P
  • KBS Tour Stiff

Smashfactor

Prachtige clubs. Maar ook hier zien we hetzelfde probleem dat veel goede spelers ervaren met moderne ijzers. De smashfactor.(Populair gezegd de deling van balsnelheid door clubsnelheid). Die is heel hoog! Fijn zou je denken en tot zekere hoogte is dat zo. We zagen tijdens de fitting regelmatig een smashfactor op de TrackMan van boven de 1.40 en dat is het probleem. Stel dat je een goede driver van de bal bent met een smashfactor van 1.49 gemiddeld. Als je dan een ijzer 7 slaat met 1.41 gemiddeld dan heb je 8 % rendement (smashfactor) te verdelen over ijzer 6,5,4,hybride,fairwayhout en driver. Dat zijn 6 clubs! Wil je dan meer bal vlucht afstand met je ijzer 6 dan uit je ijzer 7 komt dat niet uit de smash maar zul je dat uit je clubsnelheid moeten halen en dat kunnen er maar heel weinig…

Modelkeuze

We gaan deze golfer BLIJ MAKEN MET MINDER BALVLUCHT AFSTAND. Ja dat is even schrikken. De Mizuno JPX 921 serie leent zich daar geweldig goed voor door een “Blended Set” mogelijk te maken. Wat gaan we doen:

Van kort naar lang, Gap wedge, Pitching wedge, ijzer 9 en ijzer 8  kiezen we de JPX 921 Tour. Minder smashfactor minder balvlucht afstand.

Mid ijzers. Ijzer 7, ijzer 6 en ijzer 6 kiezen we de JPX 921 Forged, net iets minder kritisch ten aanzien van bal impact locatie. Mishits gaan minder kort en minder scheef.

Voor de langere ijzers de 4 en de 5 kiezen we de Mizuno JPX 921 Hot Metal Pro, bijna hetzelfde profiel als de JPX Forged maar meer smashfactor in deze ijzers.

 

IMG_1816

Swing DNA

Mizuno’s Swing DNA app, we hebben de Swing DNA Optimizer gebruikt een shaft met een fitting adapter aan het clubhoofdeind  waar we het clubhoofd van onze keuze aan gemonteerd hebben. De JPX 921 Forged (het zijn 7 ijzer clubhoofden tenslotte). Er zijn drie schoten nodig van de golfer om voldoende data te verzamelen voor een top drie shaft suggesties.

Mizuno-DNA_4ef9f3d60e48f60baa5813f356ceb776

Shafts:

In dit geval zijn dat de volgende shafts:

  • KBS S Taper X flex
  • KBS Tour X flex
  • Dynamic Gold X SS

Natuurlijk hebben we die alle drie geprobeerd en de nummer 4 de KBS C-Taper X flex ook. Een duidelijke winnaar de: KBS S Taper 130 grams X Flex. Deze shaft heeft een soortgelijk buigingsprofiel als de KBS Tour met een langer verdikking patroon over de shaft. Een stabiele shaft met een stijve onderkant en een hoog zwaartepunt.

 

IMG_1811

Shaftlengte en Lie:

Lichaamsbouw is een belangrijke factor in de keuze welke lengte de stokken moeten hebben en voor deze golfer van 185 cm. En een afstand tot de grand vanaf de eerste knokkel op de hand van 34 inch komen we uit op standaard lengte plus een kwart (0.25) inch.

Lie: De Swing DNA Optimizer heeft een ingebouwde gyroscoop. De hoeveelheid “Toe down” het naar beneden buigen van de punt van het clubhoofd bepaald de lie die we kiezen voor de club. We willen straks graag dat deze golfer met het midden van de zool de grond interactie heeft ne niet met alleen teen of hiel.

Grip:

Dikte is een kwestie van naar de afmetingen van de handen kijken we meten die en we komen uit op een standaard grip. De keuze valt op een Golfpride MCC Plus 4 in de blauwe kleur. De MCC Plus vier heeft een minder sterk taps toelopende vorm. Meer dikte onder de rechterhand dus. Houd de handen wat rustiger en geeft meer kans op een krachtige swing.

IMG_1814

Wij gaan deze clubs voor deze golfer laten bouwen en weten zeker dat er weer veel goede rondes gaan volgen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top