Honma TR21X een nieuw Player’s afstand ijzer

HONMA TR21X in het kort

  • De Honma TR21X is een nieuw model in de player’s afstand categorie
  • Het vervangt de Honma TW-X, één van de beste player’s afstand ijzers in 2019.
  • Het TR21X model is het meest vergevingsgezinde model in de TR lijn.
DSC00115

Honma kan een nieuwe start goed gebruiken en ze hopen dat de TR21X daar voor gaat zorgen.

Zoals velen van ons, heeft Honma een lastig jaar in 2020. Er was een scheiding van wegen met Justin Rose, wat aanleiding was tot vragen over de kwaliteit van de producten. Voorspelbaar maar niet terecht.

De TR20 lijn werd gelanceerd in het voorjaar, op de top van de COVID ellende. De man aan de top, John Kawaja, vond elders een nieuwe uitdaging.

Kortom de planning voor 2020 was anders maar nu het seizoen eindigt en de aandacht verschuift naar 2021 is de lancering van de TR21 een mooie kans voor Honma. Het merk versterken en weer één van de best verkopende Japanse merken te worden

HONMA TR21X IJZERS

De TR21X is veruit de beste poging van Honma voet aan de grond te krijgen in de groeiende player’s afstand categorie. Ze zijn natuurlijk niet de enige, de  player’s afstand Ijzer categorie is een vijver waar druk in gevist wordt. Honma is optimistisch dat er kansen zijn om wat aandacht van de golfers te krijgen.

Recente modellen zoals Taylor Made’s P770  en Titleist’s T100S hebben samen de “Player” weer in de players afstand categorie terug gebracht. Honma kiest een andere benadering met de TR21X, ze benadrukken zonder pardon het afstands aspect van deze categorie.

Ben je op zoek naar een groot vriendelijk Ijzer met nèt genoeg betere speler looks om je zelf te overtuigen dat het bijna lijkt op een klassiek blad, dan is de TR21X een goede keuze.

EEN ANDERE LOOK

Ben je tot hier gekomenmet leze dan is het geen verrassing dat de TR21X het grootste is in Honma’s TR lijn. Honma heeft in de XP modellen de echt grote ijzers. In de TR family is de TR21X het model dat dicht bij de TR20P ligt. Duidelijke verschillen zijn de holle constructie en een 1,4 mm langer slagvlak.

Visueel is het ongewone profile opvallend. De overgang van zool naar de toplijn verloopt veel vloeiender en eleganter dan bij de concurrentie. Resultaat is een stevig, vierkantige achterkant met genoeg ruimte voor schuim en Wolfraam (Tungsten)

honma_tr21x_irons_std-09-6

VOL MET WOLFRAAM

Ik weet het, het is niet erg spannend maar wel ons werk on jullie te vertellen dat Honma  42 gram in de korte ijzers gebruikt, 50 gram in de middel ijzers en 73 gram in de lange ijzers. Niet heel veel, wel genoeg. De prestaties zijn ook niet afhankelijk van het wolfraam zelf maar meer van waar Honma het gebruikt. We weten allemaal dat het vaak laag in het clubhoofd verwerkt wordt, Honma heeft in de TR21X de ruimte in het clubhoofd om laag en ver van het slagvlak het wolfraam aan te brengen. Dat heeft gevolgen voor de dynamische loft. De TR21X lanceert een halve graad hoger dan de TR20P en veel belangrijker ze hebben een daalhoek die 1,2 ° steiler is ondanks dat de lofts 1° sterker zijn (minder loft). Hoog lanceren, niet teveel backspin en meer dan genoeg balvlucht afstand… niet helemaal nieuw

L-VORMIG SLAGVLAK, SCHUIM GEVULDE CONSTRUCTIE

Het slagvlak is L-vormig, zeg maar een rand die uitsteekt onder de voorrand van het clubhoofd en daar vastzit aan het clubhoofd. De constructie die Titleist gebruikt in de T-serie met kleine veranderingen. Een dergelijk dun (2,2 mm.) slagvlak in combinatie met weinig loft heeft een hoge balsnelheid als gevolg. Met 2,2 mm. heeft Honma niet het dunste slagvlak en dat is ook nooit het doel geweest, dunner dan 2,0 mm is te dun volgens Honma.

honma_tr21x_irons_std-09-2-1

Wat altijd weer leuk is bij holle clubhoofden voor ijzers… wat zit er in? Schuim, pasta, elastomeer? Honma heeft (net als PXG en TaylorMade) een schuim geinjecteerd dat het bewegen van het slagvlak niet zal tegen houden en voor een beter geluid zorgt. Bij PING is de holle ruimte in het i500 model leeg. Het is een beetje een grijs gebied,  geluid/gevoel zijn nogal subjectief maar een harde holle klank daar zijn maar weinig golfers liefhebbers van.

EEN BEPAALDE GELIJKENIS?

Meestal doen we er niet onaardig over… Laten we wel zijn er zijnmaar weinig modellen te bedenken die simple ogen en een “cleane look” hebben. Bovendien werken ontwerpers niet hun hele werkzame leven voor eén fabrikant. Voor de rest is het meestal “wie kan het wat schelen” In dit geval lijkt het een beetje anders te zijn, een kleine maand geleden lanceerde Taylor Made P7MB, P7MC en P770 ijzers. Er is natuurlijk een bepaalde gelijkenis… En er si natuurlijk ook nog Justin Rose die net is weggegaan, tja de timing is opvallend.

HONMA TR21X MIX EN MATCH

Het is een trend aan het worden, Honma verwacht dat golfers de TR21X ijzers gaan mixen en matchen met de andere TR20 line modellen. Clubgolfers kiezen misschien voor een volledige set TR21x or combineren ze met de TR20P of TR20V ijzers. Competitieve amateurs en professionals zullen de TR21X al seen lang Ijzer vervanger kiezen.

Alle onderdelen van de TR21X maken het de meest speelbare ijzers van Honma tot nu toe. Normaal gesproken zal de TR lijn bij de handicapper 15 en lager het best passen maar met een goede fitting komen ook de hcp 18 golfers ook in aanmerking.

 HONMA TR21X SPECIFICATIES, PRIIJZEN, EN BESCHIKBAARHEID

honma-tr21x-specs

De standaard shaft is Honma’s eigen Vizard graphite in 65 gram of in  86 gram.  In staal is dat de Nippon N.S. PRO 950GH. De standaard grip is de Golf Pride’s Tour Velvet +2. Prijzen zijn nog niet bekend en ze zijn beschikbaar vanaf November.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top