Handschoen of niet?

Het is één van golf’s eeuwige discussies. Draag je een handschoen of niet?

Voor veel golfers is het een moeten. Voor anderen is het een modedingetje en geen noodzaak. En het leuke is dat het voor veel startende golfers de eerste aankoop is. Vraag je dan waarom is het antwoord vaak dat het zo hoort… ik zou zeggen draag een golf handchoen om meer grip te hebben.

Footjoy Gloves

Wanneer is het een voordeel? Onder welke omstandigheden draag je een handschoen en welke? In warm zomers weer een witte leren handschoen.    Voor de dames is er zelfs een nog mooiere oplossing de Foot-Joy Sta Cooler.

In regenachtig weer is het vaak wel duidelijk, ga naar Schotland of Ierland om te golfen en je gaat vanzelf een regenhandschoen gebruiken. En regen, tja dat komt in Nederland ook nog wel eens voor. Wat is er in een dikke bui mooier dan een regenhandschoen, eh ik zou zeggen een paar regenhandschoenen. Het kon wel eens de goedkoopste regen-accessoire zijn maar tegelijkertijd de beste.

Foot-Joy Sta Cooler
Foot-Joy Sta Cooler
Foot-Joy raingrip
Foot-Joy raingrip

Op de PGA Tour dragen de meeste spelers, op een paar uitzonderingen na  een handschoen (glove) Ironisch genoeg is de bekendste uitzondering Lucas Glover. Vroeger was Freddy Couples een bekende golfer zonder.

Belangrijke keuze factoren

De grips op je clubs. Speel je met zogenaamde “cord grips” (er zit touw ingeweven in het rubber voor extra frictie) heb je eigenlijk in elk weertype genoeg houvast. Helaas zijn die niet zo comfortable als je wat minder vaak op de golfbaan bent. De andere kant van het spectrum zijn de grips waar een rubberen kern omwikkelt is met een polyurethaan buitenlaag. De fijnste grip voor de mooi-weer-golfer. Bijkomend voordeel is dat de trilling van een wat minder fijn geraakte bal minder voelbaar is.

TV-Cord_view-2

Een heel Populaire grips is de laatste Jaren de Golfpride Multi Compound. Dat is een grip met cord in het bovenste deel (onder je bovenste hand). De onderste helft is van een veel zachtere rubber soort. Misschien is dit wel het beste van beide werelden

De keuze is …

Er zijn zoveel verschillende soorten om uit te kiezen. Van een heel goedkope stugge allweather handschoenen tot de meest luxe leren handschoenen waar je bijna niet merkt dat je een handschoen draagt.

Andere opties zijn er ook zoals de Foot-Joy GT Extreme met een ribbel patroon in de palm van de handschoen voor extra grip, de Foot-joy Sta Cooler met een mesh bovenkant tegen de warmte of een paar Foot-Joy WinterSof winter golf handschoenen. Wat voor golfhandschoen je ook wilt dragen er is er altijd een voor jou.

2014_us_67095_Fuchsia 2
Foot-Joy GTExtreme palm
WinterSof Palm copy

Zelf ben ik een uitzondering. Geen golfhandschoen tenzij het giet van de regen… maar dan zijn het er meteen ook twee. We willen graag weten wat jij doet, wel of geen handschoen....

Meld je aan bij de Golfworks Tribe, laat ons weten of jij een handschoen draagt en maak kans op een handschoen naar keuze.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top