Golf Pride Concept Helix Grips

We hebben bijna allemaal Golfpride grips op onze clubs, of op onze clubs gehad, niet zo gek als je bedenkt dat het een van de grootste grip fabrikanten is. Ooit begonnen in 1949 door een meneer Thomas L. Fenwick die bedacht dat rubber grips op zijn golfstokken misschien wel beter zouden zijn dan leren grips. Lichter, beter schokabsorberend en minder snel glad. Vanaf 1953 kwam de opschuif grip op de markt, een volgende revolutie, goedkoop en snel te monteren. Dit betekende voor Golf Pride een enorme stap voorwaarts in productie, bijna alle stokken fabrikanten gingen deze opschuif grips monteren.

In januari 2020 was er een prototype van een nieuw type grip dat op de PGA Merchandise show aan een beperkt publiek getoond werd. De nieuwe Golf Pride Concept Helix Grip en zoals de naam al zegt is het nog een concept maar de uitvinder van de opschuifbare grip introduceert nu de opschroef grip. Makkelijker en sneller te monteren dan welke andere grip ook.

Schermafbeelding 2020-12-02 om 21.14.16

Wij zijn geen liefhebbers van de luchtdruk methode, grips monteren door ze er met lucht op te blazen. De ouderwetse manier met tape en vloeistof dat is meer onze stijl. Niet meer nodig volgens Golf Pride Torsie en frictie houden de grip op zijn plaats.

De Concept Helix methode van monteren heet eenvoudig te zijn… De manier van vastzetten is via een mechanisme dat er uitziet als een veer of kurketrekker vandaar de naam Concept Helix.

Afbeelding1
Schermafbeelding 2020-12-02 om 23.12.11

Op de website staat hoe het moet.  Je schuift een hulpmiddel, de Horn” genoemd in de grip daarmee maak je de opening wijder, dat schuif je als geheel over de shaft tot de grip helemaal tot aan het eind op de shaft is. Een grip die er niet tot aan het eind op zit nu ja die is niet fijn bruikbaar.

Schermafbeelding 2020-12-02 om 21.03.16

Zit de grip er eenmaal op haal je het hulpmiddel er weer af en dat steek je de “Horn” op de zeskantige rode schroef boven in de grip, deze draai je dan met de klok mee totdat het niet verder gaat ongeveer 30 halve draai bewegingen.

Schermafbeelding 2020-12-02 om 21.03.21

Vervolgens pak je het clubhead vast met je ene hand en de onderkant van de grip met je sterkste hand en draait met de klok mee dat doe je ook met het middelste deel en dan met de top. Je hoort een klik als je hier aan draait. Dit herhaal je tot het niet verder gaat. Als laatste zet je de “Horn” weer op de bovenkant en draait nog een keer of tien met de klok mee tot de grip vast zit.

Schermafbeelding 2020-12-02 om 21.03.12

Pfff klinkt best lastig … maar werkt het? We weten het (nog) niet ze zijn nog verkrijgbaar buiten de USA. Gaan we het proberen? Ja natuurlijk! Het is altijd mooi als een grote fabrikant (en uitvinder van de rubbergrip) iets nieuws bedenkt dat grips monteren netter en schoner kan maken. Tijdbesparend lijkt het ons niet. Prachtig concept dat wel…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top