Force Pedals Wij hebben ze geprobeerd

Force Pedals,

In de zoektocht naar meer clubsnelheid, hebben we al de Super Speed oefenstokken al een tijdje in gebruik en die brengen werkelijk extra snelheid. Meer clubsnelheid is niet snel genoeg… Dus op zoek naar een methode voor nog meer… Die extra snelheid komt vanaf de grond hoor je dan vaak, mooie termen als “ground forces” klinken goed maar hoe maak je daar dan gebruik van? De Salted inlegzolen laten zien wat je doet en dat is mooi maar verbeteren… daar gaat het om. Op zoek naar een manier van verbeteren hebben we de Force Pedals  gevonden.

IMG_4136

Wat zijn dat, Force Pedals?

is een oefenhulpmiddel dat bestaat uit twee halve bollen met een gepatenteerde vorm. De oranje gekleurde is zachter dan de gele ze zijn verpakt in een hersluitbare plastic verpakking (zie foto). Force Pedals zijn ontwikkeld in een samenwerking van een van de beste Swingcoaches in de VS, Mike Adams en een Biomechanica specialist. Bij gebruik voel je meteen hoe de juiste beweging moet zijn en krijg je feedback of je het allemaal goed uitgevoerd hebt.

IMG_4134
IMG_4138
justin-thomas-post-impact

Er zijn drie componenten van groundforces in de swing die ze benoemen. Lateraal, rotatie en verticaal. Alle drie moeten volgens Mike Adams op een specifiek moment in de swing plaats vinden. Het laterale deel zou moeten gebeuren vanaf het begin van de downswing, de rotatie in de downswing tot aan het moment dat de voorste arm horizontaal is De verticale kracht zou moeten gebeuren zo rond het moment dat de shaft horizontaal is.

Op de website van Force Pedals staan de oefeningen en er is op Youtube nog veel meer te vinden. Veel coaches en golfers hebben geprobeerd ditzelfde effect te creëren met een doormidden gesneden tennisbal. Helaas hebben we zelf ook gedaan en het werkt niet de tennisbal methode geeft niet dezelfde proprioceptie van hoe en wanneer het effect van de Force Pedals werkt.

gettyimages-1273417405-594x594-3

Tja en dan de belangrijkste vraag, werkt het? We zijn er mee aan het werk.  Duidelijk is dat spelers als Justin Thomas en LPGA longhitter Bianca Pagdanganan serieus werk maken van hoe de grond gebruikt kan worden.

Omdat we op zoek zijn naar meer club-snelheid hebben we de Force Pedals in huis gehaald. Bovendien hadden we op de website al gelezen hadden hoe het werkt meteen er mee aan de slag. Bij de eerste test bleek de clubsnelheid inderdaad te stijgen van 82 mph naar 84,5 mph met een ijzer 7. Deze test hebben we gedaan zoals op de website staat met de gele bol onder de linker voorvoet en de oranje onder de rechter. De 2,5 mph. is niet een heel grote verandering, maar procentueel wel de moeite waard. We gaan er mee trainen in hoop op meer. Is er meer over te vertellen dan volgt dat hier. Wil jij ook meer clubsnelheid? Misschien een idee voor Sinterklaas of kerst? Kijk hier op           Golf backyard en gebruik dan de korting code GOLFWORKS

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top