JumboMax grips, anders, maar ook anders?

JumboMax JMX Ultralite grip test

Zondag hebben we de eerste ronde in de baan gedaan met de nieuwe JumboMax grip.

JumboMax is het merk grip dat Bryson Dechambeau gebruikt, het zal dan ook weer niemand verbazen dat deze bijzonder zijn. De grips zijn veel dikker dan normale grips en daarmee hou je de club anders vast. Omdat we altijd wel in zijn voor veranderingen als dat verbeteringen kunnen zijn was dit wel een poging waard. Maar ja dan moet je wel eerst testen of het ook werkt.

Schermafbeelding 2020-10-04 om 18.33.32

Helemaal zelf bedacht? Nee, één van de leden van de Golf Works Tribe maakte ons er op attent. Bedankt R.! Na lang zoeken hebben we een aantal van de grips binnen gekregen en gemonteerd op de driver van R. en op nog twee clubs. Onze mede Golf Works Triber koos de Large en we hebben zelf de Medium gebruikt.

JumboMax heeft meerder modellen maar de keuze is de JumboMax UltraLite geworden die is niet veel zwaarder dan een normale grip en veranderd dus niets aan de balans van de clubs waar de grip op gaat.

JumboMax JML UltraLite

  • Maat               Tov standard               Gewicht
  • Extra Small      + 1/8 inch                   38 gram
  • Small               + ¼ inch                       40 gram
  • Medium          + 5/16 inch                  47 gram
  • Large               +  11/32 inch               49 gram
  • Extra Large     + 3/8   inch                   51 gram

Na de ronde van vandaag was er niks anders dan enthousiasme… Ook bij de andere spelers in de flight die deze grip natuurlijk wilden proberen. Het is een “andere manier” van vasthouden maar zeker niet oncomfortabel, fijner? Nee dat ook niet. Maar… het resultaat telt, en dat was indrukwekkend. Een aantal goede drives geslagen en een paar mindere maar geen serieuze missers. Er waren zelfs een paar hele kleine fades bij. Helaas sla je de driver maar een paar keer per ronde dus zou het mazzel zijn geweest? Op naar de driving-range een test doen met de TrackMan.

IMG_3887

De test:

We hebben 15  drives met “gewone” grip geslagen en vijftien met de JumboMax JMX UltraLite grip. Om de data zo eerlijk mogelijk te houden hebben we de 5 drives die het verst van de mediaan lagen uit de serie gehaald.

driver:           Titleist TS4 9,5° Surefit hosel op B1                                                   shaft:             Graphite Design Tour AD IZ 6 S                                                           grip:               Lamkin Z5 halfcord  4 layers + 4 layers extra onder rechterhand                    grip:               JumboMax JMX Ultralite Medium

De resultaten spreken voor zich:

  • balvlucht afstand is aanzienlijk toegenomen.
  • spreiding links rechts is afgenomen.
  • verschillen in balvlucht afstand zijn afgenomen.

Conclusie :

De JumboMax grip is werkelijk anders. Anders in formaat, dikker en zachter,je moet de club anders vasthouden bovendien is je gripspanning lager een ontspannen swing is het resultaat. Vooral het resultaat is anders; langer en rechter.

Langer dankzij een hoge Smashfactor , dat betekent vaak een goed balcontact. Kijk in de tabel naar:

Rechter, veroorzaakt door hetzelfde balcontact, en ook hier is een blik op de tabel een goed idee.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top