De bijzondere AutoFlex shaft

Open staan voor iets nieuws, doen we allemaal… Ja toch? Of toch niet, het is één van de moeilijkste dingen om echt te doen. Dat zou zomaar eens kunnen gelden voor meer golfers. We zijn waarschijnlijk best conservatief als groep. Zeker kwa equipment keuzes: Een ijzer 3 is tenslotte langer dan een ijzer 9. Alleen als je grote handen hebt kies je een dikke grip. Spelers met veel clubsnelheid hebben stijve shafts nodig voor precisie

Soms kom je andere ideeën of oplossingen tegen: Autoflex shafts is er daar een van: een ultralichte, flexibele shaft (51 gram die niet alleen rechter gaat maar ook verder. Weer een zekerheid minder in het leven… Het kan toch niet zo zijn dat een dergelijke shaft bruikbaar is voor een clubsnelheid van 95 tot 100 mph.

Dat wordt een soort van vishengel… en de fabrikant zegt dat ze maar drie versies nodig hebben voor clubsnelheden variërend van 65 mph tot 150 mph.

Na heel wat onderzoek op het internet hoor en lees  je alleen maar enthousiaste verhalen. We zijn meteen serieus op zoek gegaan naar deze wonder shaft. Nu is de Autoflex shaft niet iets dat je zomaar overal kunt kopen. Dan kom je uiteindelijk op het idee om de fabrikant maar te benaderen. Gelukkig is een e-mail snel gestuurd.

Dumina Co. Inc. hoofdkantoor, 402, Sansu-ro, Chowol-eup,Gwangju-si Gyeonggi-do,12729,Rep. of KOREA

bedrijfspand

Steve Yim de  Director International Sales van Dumina Co., Inc. beantwoorde deze prompt vanuit Zuid korea. Na een korte email wisseling over waarheen te sturen, clubsnelheid enzovoorts, en de bekende Paypal handelingen was er een SF505 shaft onderweg naar Nederland via de FedEx service.

Volgens Steve Yim zou de SF 505 de beste shaft zijn. SF staat voor Spec Free oftewel er is geen aanduiding zoals Regular, Stiff of X-flex van toepassing.

Een shaft-adapter voor de nieuwe Titleist TSi3 driver is snel gemonteerd. Een JumboMax Ultralite grip ook De eerste indruk is er één van verbazing. Je zwaait de driver een paar keer heen en weer en je denkt dit kan nooit goed zijn. Veel te flexibel, veel te veel beweging. En dat terwijl Dumina Inc.,de fabrikant, zegt dat deze shaft bedoeld is tot 150 mph. Dat is waar de long drive kampioenen leven.

IMG_3986

Shafts van Dumina hebben laten zien dat ze wel weten waar ze het over hebben. Ze gebruiken een onbekend materiaal dat KHT (Korea Hidden Technology) heet en de manier van verwerken is ook anders dan bij andere shaft fabrikanten samen moet dat zorgen voor een vloeiend gevoel, een gemiddelde lanceerhoek en veel precisie.

IMG_3982

De nieuwste generatie; de AutoFlex moet de shaft technologie zijn die met een laag gewicht zorgt voor meer precisie, meer afstand en minder blessures. Oh ja en had ik al gezegd dat er maar drie shaftopties zijn voor clubsnelheden van 65 mph tot 150 mph.?

FLEXIBILITEIT VRAAGT FLEXIBILITEIT

In je benadering van hoe een club moet voelen. Dumina Inc. zegt dat je plusminus 3 rondes nodig hebt om te wennen aan de shaft en dat de verschillen dan duidelijk merkbaar moeten zijn. Na een paar slagen met de nieuwe driver merkten we meteen dat we een winnaar hebben. In eerste instantie heb je het gevoel dat je met deze zachte shaft de bal niet recht kunt slaan. Na een paar swings is dat gevoel al weg en krijg je meer vertrouwen. De lanceerhoek wordt wat hoger wat meer balvlucht afstand oplevert, helaas wel wat extra spin maar dat blijkt uit een balcontact laag op het slagvlak te komen. Een langere tee en ook dat is opgelost. De extra clubsnelheid van 5 tot 7 mph. Is verrassend de balvlucht afstand neemt ook behoorlijk toe, 10 á 12 meter meer is significant. De balsnelheid is daar natuurlijk verantwoordelijk voor. Omdat de shaft veel flexibeler is heb je meer clubsnelheid vergelijkbaar met een zweep een heel fijne bijkomstigheid van de shaft is de constant goede getallen voor slagvlak hoek en zwaaibaan. We gaan de shaft uitgebreid testen en een test verslag volgt…

7 thoughts on “De bijzondere AutoFlex shaft”

 1. Peter

  Leuke review! Hadden jullie extra import kosten vanuit de douane?

  1. Hi Peter, Helaas wel! het was een gok om de shafts te laten komen maar ben er erg blij mee… Heb ook verschillende spelers er mee kunnen fitten en bijna idereen heeft een goede ervaring er mee. Die spelers die niet zo blij waren hebben de shaft natuurlijk niet van me gekocht. Wil je em n keer proberen?

   1. Peter

    Kijk! Das nog eens service! Ik zal je mailen op bovenstaand adres! Groeten

 2. Ronald

  Leuk artikel en tof een Nederlandse review te zien over zo’n new product! Voelde me redelijk alleen in mn liefde voor jumbomax grips haha.

  Kijk uit naar t vervolg.

  1. Ronald, dat gaat zeker komen had de hoop een baan verslag te doen… Maar ja de banen zijn in het boorden niet echt lekker bespeelbaar….

  1. James good to hear from you. I spoke to Steve Yim, Dumina Co. He gave me all kinds of insights and possibilities about the Autoflex shafts and all their other products. What’s your connection to Autoflex ?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top