De bijzondere AutoFlex shaft test 1

Ok, dus we hebben de Autoflex shaft één keer mee de baan in gehad. Een ronde van 9 holes op de NNG&CC. Hole 1,2,3,5,6,7,8 driver geslagen. Welke driver? De nieuwe Titleist TSi 3

Titleist TSi3 8°

  • B4 instelling (+1,5° loft en flat).
  • AutoFlex SF505 47 inch
  • JumboMax Ultralite Medium grip

Eerste indruk is ongelooflijk recht, serieus een stuk langer en heel gebruiksvriendelijk. Balvlucht is wel wat hoog. Gevoel in één woord “vreemd” heel “vreemd”.

Roelof Koopmans

Vandaag een test door een heel ander type speler. Roelof stuurde ons de vraag of we een tester nodig hebben? Ja graag! Hij heeft een heel hoge clubsnelheid en is niet lang van de tee maar hij is héél lang. Zijn eigen driver is een Callaway driver uit de Callaway Tour Van.

  • Callaway Rogue 9°
  • HZRDUS Yellow 6.5 TX 60 gram Small Batch shaft.

 De test

15 ballen met elke driver na en korte warm-up sessie, je begint meestal niet 125 mph clubsnelheid. Van de 15 halen we de 5 ballen die het verst afwijken van de middelste bal er uit.

Hieronder een de resultaten van de eigen driver zoals ik al zei, lang, heel lang.

Data eigen
Optimizer eigen

Dan de Autoflex. Ik zie een grote grijns. “Nee, dat kan niet.” Is de eerste reactie, na een paar waggles en een paar oefenswings. Dan gaan we, ik zie een blik met zoiets van “Hmm gaat ie niet breken?”

Meest slagen gaan ver rechts en heel hoog. Heel opvallend is de stijging in clubsnelheid. 124,4 is al niet weinig maar 130,4 is gewoon heel veel.

Data Autoflex
Optimizer Autoflex

Waarom zo veel afwijking met de Autoflex shaft? Aan het impact patroon kan het niet liggen. Ondanks de grote flexibiliteit van de shaft is dat dik in orde. Misschien wat laag op het slagvlak maar mooi centraal. Een dergelijk lage impact gaat wel veel spin opleveren natuurlijk.

De optimizer laat het zien, allemaal net niet goed genoeg. De Spin Loft is hoog, de Balsnelheid te laag, de Lanceerhoek is hoog en de Spinratio.. tja de spinrate. Hoe meer spin een bal heeft hoe groter ook de afwijking en de balvlucht hoogte. Hoewel de optimale balvlucht afstand wel op 305 meter wordt gegeven.

Impact Autoflex
spreiding oorzaak autoflex

Misschien is deze shaft clubhoofd combinatie dan toch niet voor  Roelof. We hadden er liever een 4 of 5 graden clubhoofd op gehad maar ja die hadden we niet beschikbaar. En Roelof's clubsnelheid is ook te hoog voor deze shaft (95 mph.-120 mph.) Dat is de reden dat het slagvlak 4 graden open blijft staan. De zwaaibaan is dik in orde.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top