Callaway Mack Daddy CB wedges

Callaway Golf heeft een nieuwe korte spel optie: de Mack Daddy CB wedge met een cavity back, een beetje groter clubhoofd en een iets dikkere toplijn. Dat maakt de club anders dan de meeste wedges op de markt. Heb jij een set met daarin een gap wedge, sand wedge en lob wedge die weinig backspin genereren dan is dit de oplossing volgens Callaway

TEGENSTELLINGEN IN DE WEDGE MARKT.

Misschien heb je er nooit over nagedacht maar het is best bijzonder; de meeste golfers hebben ijzers in de tas die niet al te kritisch zijn ten aanzien van waar je de bal op het slagvlak raakt ( en dat is heel verstandig). Daarnaast spelen ze wedges met een klassiek “blade” ontwerp zoals de Titleist Vokey wedges of de Callaway Mac daddy wedges. Dat komt vaak omdat er zo weinig opties zijn, deze golfers voelen zich vaak niet zo comfortabel met “blade” wedges en kiezen dus voor de wedges uit de set.

Callaway_Mack_Daddy_CB_wedge-1

MACK DADDY CB DNA

Dus… Callaway heeft een beetje van de Mack Daddy wedges, een beetje van de PM grind serie en de Sure Out clubs gecombineerd tot de Mack Daddy CB wedge serie.

Het clubhoofd is maar 4 % groter dan bij zn broertje, net meer ruimte om je bal goed te raken maar niet belachelijk groot. En dan is er nog de vorm:

Er zijn twee zool vormen verkrijgbaar de zogenaamde grinds. In de lagere loft opties is er een volle zool voor een ijzerachtige interactie tussen stok en ondergrond met een gemiddelde bounce.

In de Mack Daddy CB wedges met hogere lofts is er een iets aangepaste W-grind met meer bounce, handig uit de rough en het zand. De voorrand is laag gehouden in dit ontwerp om het blad straffeloos te kunnen openen.

Callaway_Mack_Daddy_CB_wedge-4
Callaway_Mack_Daddy_CB_wedge-1-2

Jaws groeven

De nieuwe wedges hebben allemaal de Callaway JAWS groeven op het slagvlak, scherpe randen op elke groef zorgen er voor dat je grip hebt op de bal vanuit elke ligging en situatie. De sand wedge en de lobwedge hebben de JAWS groeven over het hele slagvlak kortom veel backspin op je bal waar je deze ook op het slagvlak raakt.

Screen-Shot-2020-09-14-at-17.15.15

Specificaties, Beschikbaarheid en Prijzen.

Lofts: 46°, 48°, 50°, 52°, 54°, 56°, 58°, 60°

De standaard shaft is de KBS Hi-Rev 2.0 105 shaft die is lager in gewicht. Voor de spelers die graphite shafts liever hebben is er de KBS Hi-Rev G, in 60 gram en in 80 gram.

Screen-Shot-2020-09-14-at-17.15.23

Callaway heeft in samenwerking met Golfpride ook een speciale grip ontwikkelt voor deze serie wedges. De SG-1. De grip is langer dan normaal met een lengte van 29 cm. Dan kun je lager beet pakken voor wat extra afstandscontrole

The Callaway Mack Daddy CB wedge ligt in de winkel vanaf eind September, 2020 en kost 159 euro.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top