Callaway Big Bertha B-21 serie

BB-21-driver-sole-a-2020-016-1000x1000-1

Callaway’s Big Bertha is bijna synoniem voor vergevingsgezinde golfclubs. De fabrikant uit Carlsbad gebruikt de naam voor ultra-vriendelijke, slice verminderende golfclubs. De 2020 Callaway Big Bertha B-21 driver, fairway houten en hybrids.

“You can’t argue with physics.”

 Dat was de reclame kreet die de eerste keer gebruikt werd bij de introdcutie van de Big Bertha naam bij het golfpubliek en ze hebben groot gelijk. Waar je ook geen discussie over hoeft te voeren is dat de meeste recreatieve golfers last hebben van een hoge bal die naar rechts weg draait (rechtshandige golfers) beter bekend als een Slice. Deze balvlucht wordt vaak veroorzaakt door een schampend balcontact met veel spin en een spi-nas naar rechts.

Callaway-Physics

Hoor je ook bij deze groep golfers dan is de B-21 lijn van Callaway ook iets voor jou. Minder spin, minder Slice, lagere scores en meer ballen op de fairway.

Opmerkelijk is de timing, meer nieuwe golfers en die hebben vaak last van een Slice. Bovendien is de “Big Bertha” naam zelfs bekend bij zelfs de minst equipment bewuste golfers als vriendelijk in het gebruik. Maakt ook niet uit voor allen die last hebben van de Slice is er nu hulp.-

2020 Callaway Big Bertha B-21 Driver

BB-21-driver-sole-a-2020-016-1000x1000-1
BB-21-driver-address-2020-003-1000x1000-1
BB-21-driver-face-2020-010-1000x1000-1

Callaway heeft alle kennis die de ingenieurs beschikbaar hebben over drivers in het nieuwe model gestopt. Het is een backspin killer en een slice verminderend apparaat geworden. Een ver naar voren geplaatst zwaartepunt in combinatie met een intern gewicht dicht bij de shaft en alle andere beschikbare technologieēn.

Een ander deel van het B-21 verhaal is het grote Moment of Inertia wat veel stabiliteit geeft maar dan nu gecombineerd met een zwaartepunt dicht bij het slagvlak. De ingenieurs en ontwerpers maken zo een “Spin Robuust” clubhoofd voor consistentere getallen en een kleinere standaard deviatie minder ten opzichte van de optimale lanceer getallen. In leken taal een enormen sweetspot en groot is ie!

Een sleutelrol in het design is er voor het e-nor-me slagvlak. Meer oppervlak hoog in de teen en laag in de hiel. Precies daar waar de over de top komende, Slicende golfer zijn bal raakt. Callaway heeft de club getest met spelers met een handicap van boven de 17 (lager dan 17 deed je niet mee) en met de B-21 daalde de spin met ongeveer 600 toeren per minuut dan bij hun eigen drivers.Veel rechtere drives dus, als de spin minder wordt dan wordt ook het effect van een spin-as die overhelt minder

Andere belangrijke technologieën

  • Callaway’s gepatenteerdd “Jail Break” technologie maakt het frame van de driver stijver en helpt balsnelheid te vergroten.
  • Geheel nieuw, met kunstmatige intelligentie ontwikkelde Flash Face SS21 slagvlak wat een optimale vorm van het slagvlak mogelijk maakt voor de golfer die bij dit product past.
  • T2C Triaxial Carbon bovenkant wat het totaalgewicht lager maakt en het zwaartepunt helpt omlaag brengen.

Callaway Big Bertha B-21 Fairway Houten

BB-21-fwy-sole-b-2020-010-1000x1000-1
BB-21-fwy-sole-a-2020-011-1000x1000-1

Voor de eerste keer …Callaway fairway houten met offset!”

Best interessant, want behalve een zwaartepunt verschuiving en een verandering van de lie angle is offset dè manier om golfer met een Slice te helpen. Tot nu toe is Callaway altijd weggebleven van de optie van offset. Cobra is de enige die ze al tijden wel in de lijn heeft

Kijken we naar de groep golfers waar de Big Bertha B-21 voor bedoeld zijn dan zijn de fairway houten een belangrijk onderdeel van hun set. Ze worden vaak gebruikt en ook voor slagen naar de green. Omdat een fairway hout van het gras slaan niet voor iedereen even eenvoudig is hebben de ontwerpers en ingenieurs elke truc die ze kennen toegepast op deze B-21 lijn. Hoge balvlucht en vertrouwens wekkend dat moeten ze zijn.

 

BB-21-fwy-address-2020-003-1000x1000-1
BB-21-driver-face-2020-010-1000x1000-1

Het belangrijkste in het ontwerp van de B-21 is het verlagen van de voorrand van het slagvlak geweest. Meer slagvlak laag over de grond en onder de bal. Elk slagvlak is geoptimaliseerd met Flash Face SS21 technologie. Ieder slagvlak is bovendien individueel ontwikkeld voor de loft van de club gebaseerd op de Kunstmatige intelligentie algoritmes. Callaway weet waar de meest golfers hun fairway houten missen en hoe ze beter te maken.

Andere belangrijke technologieën

  • Callaway’s gepatenteerde “Jail Break” technologie maakt het frame van de fairway hout stijver en helpt balsnelheid te vergroten.
  • Geheel nieuw, met kunstmatige intelligentie ontwikkelde Flash Face SS21 slagvlak wat een optimale vorm van het slagvlak mogelijk maakt voor de golfer die bij dit product past.
  • T2C Triaxial Carbon bovenkant wat het totaalgewicht lager maakt en het zwaartepunt helpt omlaag brengen.

Net als bij de B-21 driver, is de standard Callaway RCH shaft has specifiek ontwikkeld voor de fairway houten en verkrijgbaar in 45, 55, 65, en 75-gram zodat de shaft gewichten kunnen oplopen in de set

Al met al de meet vriendelijke fairway houten die Callaway ooit heeft gemaakt.

Specificaties prijzen en beschikbaarheid

De Callaway Big Bertha B-21 fairway houten zijn er als 3-hout (15 graden), 5-hout (18 graden), 7-hout (21 graden) zowel rechtshandig als linkshandig. De 9-hout is er alleen rechtshandig. Verkrijgbaar vanaf begin September. Prijzen zijn nog niet bekend.

 

Callaway B-21 Hybrides

BB-B21-hybrid-sole-b-2020-009.RGB_color-1000x1000-1
BB-B21-hybrid-sole-a-2020-006.RGB_color-1000x1000-1

En als laatste maar misschien wel belangrijkste… de Big Bertha B-21 hybrides. Er zijn niet veel golfers die graag met de lange ijzers spelen. Maar hybrides wel prettig vinden. Callaway heeft alle kennis van de voorgaande modellen gebruikt de “Super hybrid” incluis om deze hybrides tot en met de 8-hybrid zo goed mogelijk te maken.

Om ze mooi te laten aansluiten op de Big Bertha B-21 ijzers hebben ze meer offset dan voorgaande modellen. Dat maakt het samenstellen van een combo-set eenvoudiger en prettiger om naar te kijken. Wat je niet ziet is alle technologie en het gebruik van alle hightech materialen om tot een xo vergevingsgezinde hybride te komen.

Een erfenis van de “Super hybrid” is MIM (metal injection molded) strategisch geplaatste wolfraam gewichten in de hiel en in de teen van de club. Meer dan 70 gram, dat is 30 %, van het gewicht zit aan de buitenkant. Veel MOI en vertrekhoek hoogte is het gevolg: een hoger vertrekkende bal daalt ook weer steiler voor meer stopvermogen.

Net als de andereclubs vinden we ook hier belangrijke technologieën

  • Callaway’s gepatenteerde “Jail Break” technologie maakt het frame van de hybride stijver en helpt balsnelheid te vergroten.
  • Geheel nieuw, met kunstmatige intelligentie ontwikkelde Flash Face SS21 slagvlak wat een optimale vorm van het slagvlak mogelijk maakt voor de golfer die bij dit product past.
  • T2C Triaxial Carbon bovenkant wat het totaal lager maakt en het zwaartepunt helpt omlaag brengen voor hoger vliegende ballen die sneller stoppen op de green.

Eindresultaat is een set hybrides die de golfer kunnen helpen die zoekt naar meer afstand, meer hoogte en een werkbare set samenstelling van langste Ijzer naar kortste fairway hout

Specificaties, prijzen en beschikbaarheid.

De Callaway Big Bertha B-21 hybrides worden verkrijgbaar vanaf begin September als 3-hybride tot en met 8-hybride zowel rechts als Linkshandig en de standard shaft is de Callaway RCH 65-gram hybrid shaft. Prijzen zijn nog niet bekend.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top